Ισραήλ , Παλαιστίνη 24 Μαΐου 2011

Τζίπι Λίβνι: ένα Παλαιστινιακό κράτος είναι ζωτικής σημασίας για το Ισραήλ

Τζίπι Λίβνι: ένα Παλαιστινιακό κράτος είναι ζωτικής σημασίας για το Ισραήλ
από τον Nicolas Laffont

Η Ισραηλινή ηγέτης της αντιπολίτευσης και αρχηγός του Καντίμα επανάλαβε την υποστήριξή της για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις ΗΠΑ.

Η Τζίπι Λίβνι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ πρέπει να υιοθετήσει το όραμα της λύσης των δύο κρατών, σε συνέδριο της AIPAC, η Αμερικανική Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Θεμάτων (American Israel Public Affairs Comittee). 
Πρόσθεσε ότι η λύση των δύο κρατών, Παλαιστινιακό και Ισραηλινό, ήταν ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το καθεστώς του Ισραήλ ως εβραϊκή πατρίδα.
«Η αδράνεια δεν αποτελεί επιλογή» για την ειρηνευτική διαδικασία που είναι σε νεκρό σημείο, δήλωσε στο συνέδριο, μια ημέρα μετά την ομιλία του Ομπάμα, σε αυτή τη προ-Ισραηλινή ομάδα, για να διευκρινίσει το όραμα της για ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με ανταλλαγές γης, πράγμα το οποίο είχαν απορρίψει αμέσως ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και οι σύμμαχοι του συνασπισμού του.
Η Λίβνι είπε ότι αποφάσισε να έρθει στο συνέδριο «όχι για να ρωτήσω στις ΗΠΑ τι μπορούν να κάνουν για το Ισραήλ, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε από κοινού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Το Ισραήλ θα έπρεπε να δεχτεί το αίσθημα της ελπίδας που συνοδεύει τις αλλαγές που σάρωσαν τη Μέση Ανατολή».
Μιλώντας για τη θέση του Ομπάμα για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, η Τζίπι Λίβνι δήλωσε: «Αυτή δεν είναι μια αντιισραηλινή πολιτική -είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα του Ισραήλ».
 Branchez-vous (Canada)              24.05.2011

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube