Γενικά θέματα 23 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: “Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στα ελληνοτουρκικά”

5791
“Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΕΘΝΟΣ»

«Από το `99, που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Σπάσαμε στερεότυπα, αποδείξαμε ότι Έλληνες και Τούρκοι μπορούν μαζί να πετύχουν πράγματα, με αμοιβαίο όφελος. Όμως η πορεία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί» απάντησε χαρακτηριστικά ο Παπανδρέου ,ερωτηθείς για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Η Νέα Δημοκρατία άφησε διαπραγματευτικά όπλα -όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας- να χαθούν. Τα Ελληνοτουρκικά δεν θα λυθούν μόνα τους με τον χρόνο, ούτε είναι προς το συμφέρον κανενός να διαιωνίζονται» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

« Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Όμως αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται τα δύσκολα. Ξαναπιάσαμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει. Κάναμε σημαντικά βήματα, όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και η εντατικοποίηση των λεγόμενων διερευνητικών επαφών. Και στον επιχειρηματικό και ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα βλέπουμε άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και «τώρα φτάσαμε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, φτάνει η ώρα της αλήθειας.

Η ώρα που θα κριθούν η αξιοπιστία, η βούληση και η αποφασιστικότητα του καθενός μας. Και η Ελλάδα οφείλει να είναι και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Μην έχετε καμία αμφιβολία» σημείωσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube