REAL TIME |

Weather Icon

Ιαπωνία: Κατάρρευσε ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τα πυρηνικά

Ιαπωνία: Κατάρρευσε ο Σύμβουλος  του Πρωθυπουργού για τα πυρηνικά

ENVIRO2B 
Δακρυσμένος εμφανίστηκε ο Toshiso Kosako, σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας για πυρηνικά ζητήματα μπροστά στον Τύπο την περασμένη Παρασκευή για να ανακοινώσει την παραίτησή του.
Ανήγγειλε ότι δεν μπορεί πια να αντέξει να δει τις επιτρεπόμενες δόσεις ραδιενέργειας να αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που τίθεται σε κίνδυνο η υγεία εκατοντάδων παιδιών σχολικής ηλικίας.

Ο Toshiso Kosako, ειδικός σύμβουλος για τις πυρηνικές υποθέσεις του Ιάπωνα Πρωθυπουργού κάλεσε τον Τύπο για να ανακοινώσει την παραίτησή του «για λόγους διαφωνίας σχετικά με τη διαχείριση του πυρηνικού ατυχήματος της Φουκουσίμα»   διευκρίνισε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ,  καθώς η κυβέρνηση, κατά τον ίδιο, «δεν ήταν αυστηρή για την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών».
Με δάκρυα λοιπόν, ανάγγειλε αυτός ο ειδικός ότι δεν μπορούσε πια να καλύψει την έκθεση σε κίνδυνο εκατοντάδων Ιαπώνων μαθητών. 
Πολλά δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Φουκουσίμα υποβάλλονται σε επίπεδα ακτινοβολίας που τα θεωρεί εξαιρετικά οριακά. 
Το νέο επιτρεπόμενο επίπεδο θα αυξηθεί στα 20 millisiverts, επίπεδο το οποίο ο Toshiso Kosako εκτιμά να είναι περίπου 20 φορές υπερβολικά υψηλό για τα παιδιά, πιο ευάλωτα από τους ενήλικες, όσον αφορά την ακτινοβολία.
Ο ίδιος εμπειρογνώμονας ανακοίνωσε επίσης ότι αντιτίθεται και στα υψηλότερα επιτρεπόμενα όρια ακτινοβολίας που θα καθιερωθούν για τους εργαζόμενους του εργοστασίου. 
Η TEPCO ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν λάβει μέχρι 250 millisiverts ακτινοβολίας!
ENVIRO2B.com             3.5.2011

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube