REAL TIME |

Γενικά θέματα 20 Μαΐου 2011

Νέες ιρανικές εταιρείες στον κατάλογο κυρώσεων της Ε.Ε.

Η ΕΕ αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα να επεκτείνει σε σημαντικό βαθμό τις κυρώσεις της εναντίον του Ιράν, προσθέτοντας άλλες 100 εταιρείες στον κατάλογο με τις προγραμμένες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα του καθεστώτος, ανακοίνωσαν σήμερα ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.«Υπάρχει ένας κατάλογος από 100 εταιρείες που αναμένεται να προστεθεί σε αυτές που υφίστανται κυρώσεις από την ΕΕ τη Δευτέρα», τόνισε η ίδια διπλωματική πηγή.

Έτερος διπλωματικός κύκλος δήλωσε πως η Europaeisch-Iranishe Handelsbank (Ευρω-ιρανική Εμπορική Τράπεζα) θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των κυρώσεων. Η Τράπεζα τούτη έχει συσταθεί προκειμένου να διευκολύνει την έναρξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Μεταξύ των εταιρειών αυτών εντάσσεται και η Ευρω-Ιρανική Τράπεζα. Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις που συνηγορούν ότι η τράπεζα χρηματοδοτεί εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα», τόνισε η ίδια πηγή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube