Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Μαΐου 2011

Ανησυχεί η Διεθνής Αμνηστία για το Κόσοβο και το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων

Ανησυχία εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία για την κατάσταση στο Κόσοβο και την απουσία έρευνας για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων

Η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Βαλκάνια, Σιάν Τζόουνς εξέφρασε την ανησυχία της όσον αφορά σε ισχυρισμούς που κάνουν λόγο για έξαρση του εμπορίου ανθρώπινων οργάνων στην περιοχή.

«Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί για μια σειρά προβλήματα στο Κόσοβο, τις διακρίσεις σε βάρος των μειονοτήτων, την ατιμωρησία εγκλημάτων πολέμου, την ανεπαρκή προστασία μαρτύρων και το γεγονός ότι δεν διεξάγεται ανεξάρτητη έρευνα για τους ισχυρισμούς του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μάρτι, για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο», ανέφερε η κ. Τζόουνς, σε δηλώσεις της στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Προειδοποίησε ακόμα ότι στο Κόσοβο, τα τελευταία χρόνια δεν διαπιστώνεται βελτίωση της κατάστασης και τόνισε ότι κανένας από τους θεσμούς ή τους δήμους δεν προσεγγίζει το πρόβλημα με τον κατάλληλο τρόπο. http://www.enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube