REAL TIME |

Γενικά θέματα 16 Μαΐου 2011

Δ. Δρούτσας: «Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας»

Τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο δέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Ο Ρώσος αξιωματούχος βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο με θέμα την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, το οποίο συνδιοργανώνουν αύριο τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας.




Σύμφωνα με τον Δ. Δρούτσα, το αυριανό συνέδριο αποτελεί μια συνέχεια της λεγόμενης «Διαδικασίας της Κέρκυρας», την οποία εγκαινίασε η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα στον ΟΑΣΕ, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μίλησε για πρώτη φορά για την ανάγκη ενός διαλόγου για την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας.

“Οι διμερείς μας σχέσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο σε όλους τους τομείς, βασίζονται σε μια βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας”, δήλωσε ο Δ. Δρούτσας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα εργάζεται με συστηματικό τρόπο για τη στενή συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

Καταλήγοντας, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι το υπουργείο του συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις προς την διευκόλυνση των Ρώσων τουριστών που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας. “Οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία είναι οι πιο γρήγορες από όλες τις χώρες Σένγκεν, στην έκδοση άδειας βίζας για την Ευρώπη”, σημείωσε ο Δ. Δρούτσας και εξέφρασε την ελπίδα, πολύ σύντομα οι Ρώσοι πολίτες να μην χρειάζονται βίζα για να κινηθούν στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή ενός νέου πνεύματος στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. Επίσης, σημείωσε ότι την περασμένη χρονιά σημειώθηκε νέο ρεκόρ στις ελληνορωσικές συναλλαγές, καθώς αυτές έφθασαν τα 7 δισ. ευρώ.

Τέλος, αναφέρθηκε στον αυξανόμενο αριθμό των Ρώσων πολιτών που επισκέπτονται την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι πέρυσι ξεπέρασαν τις 390.000 και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι φέτος θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός.

Αύριο το πρωί, οι Δ. Δρούτσας και Αλ. Γκρούσκο θα κηρύξουν την έναρξη του συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, με τίτλο “Η πολιτικοστρατιωτική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας: Προτάσεις και Προοπτικές”, το οποίο συνδιοργανώνεται από τα υπουργεία των Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας. Στους ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονται πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί και ερευνητές από την Ελλάδα, τη Ρωσία κι άλλες χώρες. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=275896


Στη Ρωσία εκτιμούν πολύ το ρόλο της Ελλάδας στη μεταρρύθμιση της αρχιτεκτονικής της ευρατλαντικής ασφάλειας

Η Ελλάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταρρύθμιση της αρχιτεκτονικής της ευρατλαντικής ασφάλειας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό πριν τη συνάντηση με τον Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δρούτσα.

Ο Ρώσος διπλωματης αφίχθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα συμμετάσχει στη διάσκεψη με θέμα την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Εκτός αυτού, σχεδιάζει να συζητήσει με τον Έλληνα υπουργό τα θέματα των σχέσεων της Ρωσίας με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο Αλεξάντρ Γκρουσκό επίσης τόνισε τη θετική δυναμική στις αμοιβαίες σχέσεις της Ρωσίας και της Ελλάδας. Ελπίζουμε, -είπε, ότι αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί.http://greek.ruvr.ru/2011/05/16/50378648.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube