Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Μαΐου 2011

Ανταλλακτικά για μαχητικά

Ανάσα για την Πολεμική Αεροπορία οι πρώτες παραγγελίες για ανταλλακτικά αεροσκαφών, κυρίως για τα F-16, που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα και αναμένεται σύντομα να φτάσουν στην Ελλάδα.Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι πρώτες παραγγελίες είναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και αφορούν κυρίως ανταλλακτικά κινητήρων και υλικά υποστήριξης.
Σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με την παραλαβή των ανταλλακτικών αναμένεται μέχρι το φθινόπωρο οι δείκτες διαθεσιμότητας να έχουν φτάσει σε ένα ανεκτό επίπεδο, καθώς σήμερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Στο μεταξύ, χθες, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ επισκέφθηκε επίσημα το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και το ΝΑΤΟϊκό Αεροπορικό Στρατηγείο (CAOC-7) στο Κουτσόχερο. Τον Αμερικανό πρέσβη συνόδευσαν η γενική πρόξενος και ο αεροπορικός ακόλουθος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube