REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία: Τα θέματα του Αιγαίου εξετάζονται στις διερευνητικές επαφές, σχολιάζουν πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ

“Η θέση της Τουρκίας για το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει. Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται, στο πλαίσιο όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η φάση αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη για ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των εν λόγω νησιών”.
Αυτό αναφέρουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας “Χουριέτ”, πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Το θέμα ήλθε στη δημοσιότητα την περασμένη Κυριακή, όταν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, σε προεκλογική ομιλία πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι “το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι από το 2004 τελούν υπό ελληνική κατοχή”.
Η εφημερίδα “Χουριέτ” στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στο θέμα και τονίζει πως “το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των δύο νησιών”.
Η εφημερίδα τονίζει πως σε ερώτησή της, “η διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου ανέφερε πως τα θέματα του Αιγαίου εξετάζονται στις διερευνητικές επαφές”.
Στη συνέχεια, σημειώνει ότι “πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών” ανέφεραν τα περί θέσης της Τουρκίας για το Αιγαίο.
Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube