REAL TIME |

Weather Icon

Κύμα μαζικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου-Στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου

Σε εικοσιεννέα  παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν την Τρίτη έντεκα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων. Στην περιοχή μεταξύ της Χίου και της Λέσβου εκτυλίσσονται τα σενάρια δύο μεγάλων τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων, της «efes» και της «deniz gordu», στις οποίες παίρνουν μέρος το σύνολο των μονάδων του τουρκικού στόλου, ελικόπτερα που απονηώνται από τις τουρκικές φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης.
Στο πλαίσιο των τουρκικών παιγνίων, 15 σχηματισμοί  τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν προηγουμένως ενημερώσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και σε 29 περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο.

Δεν σημειώθηκαν  εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής. Και χθες Δευτέρα, τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν 13 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από συνολικά 36 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube