Weather Icon
Γαλλία , Λιβύη 23 Μαΐου 2011

Ελικόπτερα μάχης στη Λιβύη από τη Γαλλία

Η Γαλλία αναπτύσσει ελικόπτερα μάχης στη Λιβύη, τα πρώτα του είδους που θα χρησιμοποιηθούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο Tonnerre απέπλευσε στις 17 Μαΐου από την Τουλόν με κατεύθυνση τη Λιβύη μεταφέροντας δώδεκα ελικόπτερα μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Le Figaro, με στόχο την κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον των λιβυκών καθεστωτικών δυνάμεων για να ξεπερασθεί η αποτελμάτωση των πολεμικών επιχειρήσεων.

«Η χρησιμοποίηση των ελικοπτέρων του Tonnerre είναι ένας τρόπος για να προσεγγίσει κανείς περισσότερο στο πεδίο», αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι βομβάρδισαν τη Δευτέρα συνοικίες στη δυτική και νότια Μιζουράτα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων και ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις και από την περιοχή του λιμανιού. 

Οι εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι έχουν απωθήσει τις δυνάμεις του Καντάφι 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μιζουράτα έπειτα από εβδομάδες μαχών και βομβαρδισμών. 

Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών ονόματι Αμπντελσαλάμ δήλωσε στο Reuters ότι οι δυνάμεις του Καντάφι προελαύνουν από τα δυτικά προς τη Μιζουράτα, ενώ βομβαρδίζουν την πόλη με πυραύλους Γκραντ και βλήματα όλμου.http://www.ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube