Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 21 Μαΐου 2011

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Στρατιωτικά γυμνάσια με Ρωσία και ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Στρατιωτικά γυμνάσια με Ρωσία και ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Στις 23-27 Μάη στην Κριμαία θα πραγματοποιηθούν κοινά ρωσο-ουκρανικά στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Ναυαρχίδα της ειρήνης – 2011». Στα γυμνάσια θα λάβουν μέρος πάνω από 15 πολεμικά πλοία, 10 αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς επίσης και 50 τεθωρακισμένα οχήματα από τις δυνάμεις του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας. Θα διεξαχθούν επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης καθώς επίσης ασκήσεις σύμπραξης πεζοναυτών, πληρωμάτων πλοίων και αεροσκαφών.

Ομως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα κοινά αμερικανο-ουκρανο-ΝΑΤΟικά γυμνάσια «Σι Μπριζ-2011» που θα διεξαχθούν αρχές Ιουνίου στην Κριμαία και στη Νότια Ουκρανία, όπου ζει ο ρωσόφωνος πληθυσμός και ο οποίος τάσσεται κατά της στρατιωτικής συνεργασίας της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Το βασικό θέμα των κοινών γυμνασίων είναι «ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση μιας διεθνούς αντι-πειρατικής επιχείρησης». Στα γυμνάσια θα πάρουν μέρος 30 πολεμικά πλοία, 10 αεροπλάνα και ελικόπτερα, έως 1.200 στρατιωτικοί και 90 τεθωρακισμένα οχήματα.

Να σημειωθεί πως το ουκρανικό κοινοβούλιο στις 12 Μάη με 209 ψήφους υπέρ ενέκρινε νόμο που δίνει άδεια εισόδου στη χώρα στα ξένα στρατεύματα, μεταξύ των οποίων και για τη συμμετοχή στα γυμνάσια του ΝΑΤΟ «Σι Μπριζ».

Ηδη τον Απρίλη του 2011 στην Οδησσό πραγματοποιήθηκε τελική σύσκεψη για την προετοιμασία των κοινών ΝΑΤΟ-ουκρανικών γυμνάσιων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των 13 χωρών που θα λάβουν μέρος στα στρατιωτικά γυμνάσια «Σι Μπριζ-2011» (Ουκρανία, ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Αγγλία, Γεωργία, Δανία, Καναδάς, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Γερμανία, Τουρκία και Γαλλία), ενώ με παρατηρητές εκπροσωπήθηκαν η Αλγερία και η Κένυα.

Να σημειωθεί πως κοινοβούλιο της αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, καθώς και τα Δημοτικά Συμβούλια των πόλεων της Σεβαστούπολης και της Οδησσού έχουν τα τελευταία χρόνια ταχθεί αρκετές φορές κατά της διεξαγωγής των ΝΑΤΟικών γυμνασίων στις περιοχές αυτές.
http://www2.rizospastis.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube