Weather Icon

Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας για το μεταναστευτικό

Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας για το μεταναστευτικό

Την πρώτη τους κοινή συνάντηση για το θέμα της λαθρομετανάστευσης είχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι υπουργοί συμφώνησαν να ζητήσουν μεγαλύτεροι βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεγάλων μεταναστευτικών κυμάτων.

Οι κ.κ. Παπουτσής, Σβετάνοφ της Βουλγαρίας και Τρεϊνίγκας της Ρουμανίας έστειλαν κοινή επιστολή στον Τούρκο ομόλογό τους, προσκαλώντας τον σε συνεργασία και κοινή συνάντηση στο τριεθνές σημείο των συνόρων Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα.

Αποφάσισαν παράλληλα να ζητήσουν συμμετοχή και του FRONTEX στον επαναπατρισμό μεταναστών, ενώ κατέληξαν μια σειρά μέτρων και κοινών δράσεων σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μετανάστευση, το άσυλο και την εγκληματικότητα.

Συμφώνησαν τέλος στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, ενώ ο κ. Παπουτσής εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, για να εισέλθουν στη συμφωνία Σένγκεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube