Weather Icon
Ισλάμ , Λιβύη , ΝΑΤΟ 15 Απριλίου 2011

«Ο Καντάφι πρέπει να φύγει» λένε οι ηγέτες των ΗΠΑ – Γαλλίας – Βρετανίας Σε εξέγερση κατά του Καντάφι και του ΝΑΤΟ καλεί η Αλ Κάιντα

Σε κοινή επιστολή τους οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, δήλωσαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Λιβύη όσο ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει στην εξουσία. Παράλληλα ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, κάλεσε τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν ταυτόχρονα κατά του Μουάμαρ Καντάφι και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, όπου σήμερα κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών επλήγη η περιοχή του Αλ Ασάχ, περίπου 170 χιλιόμετρα (105 μίλια) δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η λιβυκή κρατική τηλεόραση.


Στην επιστολή των δυτικών ηγετών, που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Times του Λονδίνου, Ουάσινγκτον Ποστ και τη γαλλική Φιγκαρό, επισημαίνεται ότι το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι που επιχειρούν στη Λιβύη πρέπει να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες της χώρας και να ωθήσουν τον Καντάφι στο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή, αν τον αφήσουν να παραμείνει στην εξουσία θα είναι σαν να προδίδουν το λαό της Λιβύης.

Επίσης στην επιστολή γίνεται λόγος για την ανάγκη μετάβασης στη δημοκρατία στη Λιβύη, με μια νέα γενιά ηγετών, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η ανοικοδόμηση της χώρας να γίνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και των μελών του.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουνσεν, δήλωσε χθες έπειτα από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στο Βερολίνο, ότι δεν υπήρξαν προσφορές από τα κράτη μέλη για να συνδράμουν με πολεμικά αεροσκάφη τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουν την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Έτσι το ΝΑΤΟ εμφανίζεται διχασμένο καθώς από τα 28 κράτη μέλη του μόνο μια μικρή μερίδα συμμετέχει στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα στις αεροπορικές επιδρομές συμμετέχουν η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Δανία.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί προφανώς πριν από τη στρατιωτική επέμβαση του συνασπισμού στη Λιβύη, καλεί τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν κατά του ΝΑΤΟ.

“Θέλω την προσοχή των μουσουλμάνων αδελφών μας στη Λιβύη, την Τυνησία, την Αλγερία και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες στο γεγονός ότι αν οι Αμερικανοί και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισέλθουν στη Λιβύη, τότε οι γείτονές της στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Αλγερία και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να εξεγερθούν ταυτόχρονα κατά των μισθοφόρων του Καντάφι και το ΝΑΤΟ”, αναφέρει το βίντεο, σύμφωνα με το αμερικανικό SITE.
http://www.enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube