Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ 16 Απριλίου 2011

Ερντογάν κατά Γαλλίας στο Στρασβούργο

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗπύλη Εuractiv.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Από το Στρασβούργο ο Εrdogan καυτηριάζει τη Γαλλία σχετικά με την απαγόρευση της μπούργκας», αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Στρασβούργο ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Γαλλία ότι παραβιάζει την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας λόγω της θέσης σε ισχύ της απαγόρευσης της μπούργκας και του νικάμπ σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Ο Εrdogan μιλώντας στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ότι η Τουρκία είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα, η οποία έχει αποδεχθεί πλήρως τον διαχωρισμό μεταξύ εκκλησίας και κράτους. «Σήμερα στη Γαλλία δεν υπάρχει σεβασμός για τη θρησκευτική ελευθερία των ατόμων», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, ο Εrdogan είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξει τα αιτήματα για ελευθερία στις αραβικές χώρες χωρίς να προσπαθήσει να τα εκμεταλλευθεί για ίδιον όφελος.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 15/04/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube