REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Απριλίου 2011

Ένας προϋπολογισμός για την ανάπτυξη

Ένας προϋπολογισμός για την ανάπτυξη

Από το  blog του Βρετανού Πρέσβη, Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν 

Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τον Προϋπολογισμό του 2011 την περασμένη εβδομάδα.  Μετά τα μέτρα που ελήφθησαν πέρυσι για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα, ο φετινός προϋπολογισμός βασίζεται στην ίδια υπεύθυνη προσέγγιση και παράλληλα δίνει έμφαση σε ένα νέο μοντέλο αειφόρου και ισορροπημένης ανάπτυξης.  Ο στόχος είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον ιδιωτικό τομέα. Όπως δήλωσε και ο κ. Όσμπορν, ‘ Η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα πρέπει να αντικαταστήσει τα κρατικά ελλείμματα’.

Τα κύρια μέτρα για την υποστήριξη της ανάπτυξης περιλαμβάνουν:
  • Μείωση 1% του φόρου εταιρειών από τον Απρίλιο, στο 26%.    Ο φόρος θα μειωθεί περαιτέρω φτάνοντας στο 23% έως το 2014 (η μείωση δεν αφορά τις τράπεζες)
  • Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ώστε να γίνει η Βρετανία ανταγωνιστική έδρα για ξένες εταιρείες
  •  Αύξηση φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις εταιρειών υψηλού κινδύνου καθώς και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δραστηριότητες έρευνας & ανάπτυξης (υπό την προϋπόθεση έγκρισης της ΕΕ)
  • Μέτρα για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος
  • Αλλαγές στο σύστημα σχεδιασμού με σκοπό τη μείωση των κανονιστικών διατάξεων, την επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και την επικέντρωση στην αειφόρο ανάπτυξη.
  • Ίδρυση έντεκα 11 βασικών Επιχειρηματικών Ζωνών σε όλη την Αγγλία, με απλοποιημένο σύστημα σχεδιασμού, ενισχυμένη ευρυζωνικότητα και  φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις.
  • Αύξηση του κεφαλαίου που θα διατεθεί στην Τράπεζα Πράσινων Επενδύσεων σε 3 δις. Στερλίνες καθώς και λήψη επιπλέον μέτρων για την ενίσχυση των επενδύσεων στις υποδομές για το περιβάλλον και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής εκπομπής άνθρακα
Η  φιλοσοφία μας είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας θα δημιουργήσει την ανάπτυξη αλλά η Κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να ξεκλειδώσει το αυτό το δυναμικό. Όπως έχω ξαναπεί, η Βρετανία είναι ανοικτή στις επιχειρήσεις.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώΑλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις, ειδικά εάν είχατε ή σκοπεύετε να έχετε επιχειρηματικές σχέσεις με τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube