Weather Icon
Βαλκάνια , Ευρωπαϊκή Ένωση 26 Απριλίου 2011

Ενωμένοι για το «όνειρο» της Ευρώπης Σερβία-Τουρκία-Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Συναντήθηκαν οι ηγέτες της Σερβίας, της Τουρκίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και συμφώνησαν αλληλοστήριξη για την ένταξη των χωρών τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Καρατζόρτζεβο της Βοϊβοντίνα, οι πρόεδροι της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς δήλωσαν ότι έλυσαν τις διαφορές του παρελθόντος και στρέφονται όλοι μαζί προς το μέλλον των χωρών τους. Ο πρόεδρος της Σερβίας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου μαζί με τους Γκιουλ και Ραντμάνοβιτς δήλωσε ότι: «Μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε κατά των προκαταλήψεων που απορρέουν από τη δύσκολη ιστορία μας, επειδή αν αφήσουμε χώρο για τις προκαταλήψεις στο μέλλον θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα».

Ο πρόεδρος της Σερβίας με τη σειρά του είπε: «Επιθυμούμε ολόκληρη η περιοχή να ενταχθεί το συντομότερο δυνατό στην Ε.Ε. και αυτός είναι ο σημαντικότερος πολιτικός στόχος που τελικώς θα επιφέρει οφέλη στους πολίτες μας. Η Κροατία πρέπει να γίνει σύντομα μέλος της Ε.Ε., αλλά είναι σημαντικό μετά την προσχώρηση της Κροατίας να μην υπάρξει μεγάλο διάλλειμα έως την ένταξη της επόμενης χώρας». Ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε ότι: «Στόχος μας είναι αυτή η περιοχή, που κάποτε ήταν εστία συγκρούσεων να μετατραπεί σε περιοχή ενότητας, που θα προχωρήσει προς το μέλλον και θα εδραιώσει ισχυρή συνεργασία».

Ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς ανέφερε τα εξής: «Και οι τρεις χώρες είναι προσηλωμένες στην ΕΕ και έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά και να αλληλοβοηθηθούμε». http://www.enet.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube