REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Απριλίου 2011

«Ο Ερντογάν είναι ο δεύτερος Ατατούρκ» Διθύραμβοι από Βρετανό, μέλος της μικτής επιτροπής Τουρκίας – Ε.Ε.

ΤΟ ΜΕΛΟΣμικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Τουρκίας- Ε.Ε., Βρετανός Αndrew Duff, εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία σε πάνελ με θέμα «Να σπάσουν τα καλούπια μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας και να δημιουργηθούν γέφυρες» το οποίο διοργάνωσαν από κοινού η ομάδα φίλων της Τουρκίας του στο Ευρωκοινοβούλιο και η συνομοσπονδία επιχειρηματιών και βιομηχάνων Τουρκίας (ΤUSΚΟΝ).

Ο Duffστην ομιλία του ανέφερε ότι η Τουρκία, με το να προσδίδει βαρύτητα στο Κυπριακό αντί στην ενταξιακή της πορεία, διαπράττει ένα ιστορικό λάθος. Πρόσθεσε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας βρίσκεται σε αδιέξοδο και ζήτησε όπως αρχίσει μια διαδικασία για επανατοποθέτηση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και Ε.Ε. σε νέα βάση.

Ο Duffανέφερε επίσης ότι θεωρεί τον Ερντογάν ως ένα δεύτερο Ατατούρκ. «Όπως ο Ατατούρκ, έτσι και ο Ερντογάν έχει θάρρος και αυτοπεποίθηση. Ο Ερντογάν, όσο κι αν δεν είναι κεμαλιστής, υπερασπίζεται ένθερμα το τουρκικό κράτος. Στις προτεραιότητές του, η Κύπρος προηγείται της Ε.Ε.. Όμως, η Τουρκία, δίδοντας βαρύτητα στην Κύπρο αντί στην ενταξιακή της πορεία, διαπράττει ένα ιστορικό λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ετήσια έκθεση της Ομάδας επαφής με τους Τ/κ.

Στο μεταξύ, η τ/κ εφημερίδα Χαβαντίς σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την ετήσια έκθεση της Ομάδας επαφής με τους Τ/κ, στην οποία γίνεται αναφορά στον Κανονισμό του απευθείας εμπορίου και την απομόνωση των Τ/κ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η έκθεση παρέχει στήριξη στον εν λόγω Κανονισμό, ενώ σημειώνεται ότι για το έτος 2011 η Ομάδα θα δώσει έμφαση στα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τον αθλητισμό στο ψευδοκράτος.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 02/04/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube