Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Απριλίου 2011

Σε πρώην υπουργό δίνει ο Ασαντ την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τη βία στη χώρα
Σε πρώην υπουργό δίνει ο Ασαντ την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ εν μέσω συμπατριωτών του
Στον Αντέλ Σαφάρ, υπουργό Αγροτικών Υποθέσεων του απερχόμενου κυβερνητικού σχήματος, έδωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ εντολή να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.
O Σύρος πρόεδρος είχε δεχτεί πριν από μερικές ημέρες την παραίτηση της κυβέρνησης μετά το κύμα διαδηλώσεων των δύο τελευταίων εβδομάδων για πολιτικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο να κατευναστεί το κύμα των αντιδράσεων. 

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να έχει καθοριστεί μέχρι την Τρίτη.
Μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων της Παρασκευής, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άτομα, οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο επιχείρηση «σκούπα» συλλαμβάνοντας δεκάδες άτομα με σκοπό να προλάβουν νέες κινητοποιήσεις.
Ιδιαίτερα στην Ντούμα, το σκηνικό των αιματηρών περιστατικών της Παρασκευής, η ασφάλεια είναι αυξημένη και οι έλεγχοι σε όσους μπαίνουν και βγαίνουν στην πόλη συνεχείς.
Οι διαδηλώσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ο Μπασάρ Άσαντ στην ενδεκάχρονη παραμονή του στην εξουσία.
Μεταξύ άλλων, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν-Γκι Μουν εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τη βία στη χώρα, καλώντας τη συριακή ηγεσία να ικανοποιήσει «τα θεμιτά αιτήματα του συριακού λαού».

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube