Weather Icon

Τουρκία: Συνάντηση οικουμενικού πατριάρχη, Βαρθολομαίου, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκ. Ιβάνοφ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, είχε ο οικουμενικός πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στο περιθώριο της 14ης Συνάντησης Κορυφής της Ευρασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου, η συνάντηση έγινε στις αίθουσες του ξενοδοχείου WOW, όπου διεξάγεται και το συνέδριο, ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και υπηρεσιακούς παράγοντες, διαβίβασε στον πατριάρχη «τα σέβη και τις πασχαλινές ευχές» της χώρας του και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της εκεί ορθοδόξου εκκλησίας, που «παραμένει σε εκκρεμότητα».

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε στο προεδρικό ζεύγος και τον λαό της ΠΓΔΜ «ευφρόσυνον Πάσχα και ειρηνική τη διεξαγωγή των προκηρυχθεισών βουλευτικών εκλογών, εκδηλώσας και το αμείωτο ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου δια την ταχεία λύσιν του προβλήματος της Eκκλησίας των Σκοπίων».
http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube