Weather Icon
Ιράν , Μέση Ανατολή 1 Απριλίου 2011

“Προϊόν συνωμοσίας κατά του Ιράν”

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι “αποτελεί προϊόν συνωμοσίας εναντίον του Ιράν” και “είναι απαράδεκτη”, η απόφαση δικαστηρίου του Κουβέιτ, να καταδικάσει σε θάνατο “τρεις άνδρες, που συγκρότησαν έναν πυρήνα διενέργειας κατασκοπείας, για λογαριασμό του Ιράν”.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση αυτή αφορά δύο Ιρανούς άνδρες κι έναν Κουβεϊτιανό, η σύλληψη των οποίων έγινε το Μάϊο του 2010. Στην ανακοίνωση του Ιράν, οι θανατικές ποινές αποδίδονται σε “διαβολικές δυνάμεις, που επιθυμούν το Κουβέιτ να μην έχει καλές σχέσεις με το Ιράν”, αλλά και “οι μουσουλμανικές χώρες να παραμένουν διαιρεμένες”.

Για την ίδια υπόθεση, από το δικαστήριο αθωώθηκαν ένας Ιρανός και μία Ιρανή, ενώ καταδικάστηκαν στην ποινή των ισοβίων δεσμών ένας Σύρος και ένας άνδρας, που δεν κατέχει κανένα διαβατήριο (είναι άπατρις).

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι καταδικασθέντες “παρείχαν στο Ιράν και μάλιστα στους ‘Φρουρούς της Επανάστασης’ , στο Ιράν, πολύτιμα στοιχεία για τις ένοπλες δυνάμεις του Εμιράτου του Κουβέιτ, καθώς και για τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που σταθμεύουν στο Εμιράτο”.http://www.real.gr

Το Κουβέιτ απέλασε 3 Ιρανούς διπλωμάτες

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι θα απελάσει τρεις Ιρανούς διπλωμάτες που φέρονται να έχουν σχέση με δίκτυο κατασκόπων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, Σεΐχης Μοχάμεντ Αλ Σαμπάχ, ανακοίνωσε τις απελάσεις την Πέμπτη, δύο ημέρες μετά την απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο δύο ιρανούς και έναν υπήκοο του Κουβέιτ για την συμμετοχή στο δίκτυο κατασκόπων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ κάλεσε ανώτατο Ιρανό διπλωμάτη για να συζητήσουν τις κατηγορίες.Το Ιράν αρνείται ότι οι διπλωμάτες του εμπλέκονται σε κατασκοπεία και χαρακτήρισε τις κατηγορίες «αβάσιμες».

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν μετέδωσε ότι ο Υπουργός της χώρας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί είπε στον ομόλογο του στο Κουβέιτ την Πέμπτη ότι οι κατηγορίες είναι μέρος σχεδίου που έχει σκοπό να βλάψει τις σχέσεις του Ιράν με το Κουβέιτ.http://www.voanews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube