Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Απριλίου 2011

Πυροβολισμοί σε πυρηνικό υποβρύχιο στην Αγγλία

Ένας άνδρας είναι νεκρός και ένας ακόμα νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ύστερα από πυροβολισμούς που έπεσαν στο πυρηνικό υποβρύχιο HMS Astute, ενόσω βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Southampton. Πηγές της αστυνομίας αποκλείουν τη πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.
Ένας από τους ναύτες του υποβρυχίου άνοιξε πυρ την ώρα που τοπικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου και μελών του διοικητικού συμβουλίου της πόλης, ξεναγούνταν στο αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων πλοίο. Το συμβάν, όπως αναφέρει η London Evening Standard, έγινε στην αίθουσα ελέγχου του υποβρυχίου.

Πέντε αυτοκίνητα της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο έσπευσαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος και μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Δυόμισι ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατος του ενός, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που είναι υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς κρατείται από την αστυνομία.

Το υποβρύχιο «έδεσε» στο λιμάνι του Southampton την περασμένη Τετάρτη και για πέντε μόνο μέρες, ύστερα από 46 ημέρες κάτω από την θάλασσα και αποτελείται από 98 άτομα πληρώματος. Άγνωστοι είναι μέχρι στιγμής οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την επίθεση.  http://www.protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube