Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Απριλίου 2011

Στην Κύπρο 600 Βρετανοί πεζοναύτες

Στην Κύπρο 600 Βρετανοί πεζοναύτες

Στην Κύπρο βρίσκονται από χθες 600 Βρετανοί πεζοναύτες οι οποίοι έφθασαν με στόλο τριων πολεμικών πλοίων. Οι αρχές των Βάσεων δηλώνουν ότι οι πεζοναύτες θα συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις. Στην Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου με στόλο τριών πλοίων έφθασαν εξακόσιοι Βρετανοί πεζοναύτες οι οποίοι θα παραμείνουν στην Κύπρο για δέκα μέρες προκειμένου να λάβουν μέρος σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
Η δημοσιευση προ ημερων της ειδησης απο τους Times του Λονδίνου αναζωπύρωσε τις φήμες για χερσαία επιχείρηση στη Λιβυη κατι που διεψευσε το βρετανικο υπουργειο Αμυνας.

Μαλιστα η Λευκωσία ενημερώθηκε από το Λονδίνο για τον κατάπλου των σκαφών, ξεκαθαρίζοντας ότι ο στόλος και οι πεζοναύτες θα παραμείνουν στο νησί, και συγκεκριμένα στις βάσεις Ακρωτηρίου, στο πλαίσιο άσκησης ρουτίνας, πριν αναχωρήσουν για τον Ινδικό Ωκεανό. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δεν απέκλειεται οι πεζοναύτες να χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις εκκένωσης, όπως ακριβώς έπραξαν και στο παρελθόν σε αρκετές περιπτώσεις. http://www.sigmalive.com/news/local/376330

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube