Weather Icon
Ισλάμ , Κοσσυφοπέδιο 4 Μαρτίου 2011

UCK τέλος στο Κόσοβο, τώρα έρχεται η Αλ Κάιντα

UCK τέλος στο Κόσοβο, τώρα έρχεται η Αλ Κάιντα

Αν και οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να διερευνούν κατά πόσο ο δράστης της δολοφονίας των δύο αμερικανών στρατιωτικών στη Φρανκφούρτη σχετίζεται με ισλαμιστικούς τρομοκρατικούς πυρήνες, το μόνο βέβαιο είναι το εξής: είναι το πρώτο περιστατικό το οποίο φέρνει στο προσκήνιο της δημοσιότητας το θέμα της άγνωστης μέχρι σήμερα διείσδυσης του ισλαμικού εξτρεμισμού στην πρώην σερβική επαρχία του Κοσόβου.
Ο 21χρονος αλβανόφωνος Κοσοβάρος Αρίντ Ούκα τράβηξε τη σκανδάλη εναντίον των αμερικανών έξω από το αεροδρόμιο της φωνάζοντας τη γνωστή πολεμική κραυγή του Ισλάμ «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στο προφίλ του στο γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, βρέθηκαν ανηρτημένα πολεμικά τραγούδια ισλαμιστών και απαξιωτικά σχόλια για τους «απίστους».

Ο Ούκα κατάγεται από το αλβανικό τμήμα της διαιρεμένης Κοσόφσκα Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κόσοβο αν και μεγάλωσε στη Φρανκφούρτη στο αεροδρόμιο της οποίας εργαζόταν.

Αυτό που επιχειρούν να διαπιστώσουν τόσο οι γερμανικές όσο και οι αμερικανικές αρχές είναι αν ο νεαρός ισλαμιστής έδρασε αυτοβούλως ή κατόπιν προτροπής ισλαμικών φονταμενταλιστικών πυρήνων στη Γερμανία ή στην πατρίδα του στο Κόσοβο το οποίο επισκεπτόταν συχνά.

Αν αποδειχθεί το δεύτερο, ενδέχεται να ξετυλιχθεί το κουβάρι της διείσδυσης του ισλαμισμού ανάμεσα στους αλβανόφωνους Κοσοβάρους, κάτι το οποίο είναι γνωστό εδώ και χρόνια αλλά ουδέποτε είχε τύχει προβολής από τα δυτικά ΜΜΕ, τα οποία εστίαζαν στην ανοικοδόμησή του υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ ανεξαρτήτου Κοσόβου αποσιωπώντας όμως ότι στην προσπάθεια αυτή μετείχαν ισλαμικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν κατηγορηθεί από τη Δύση για χρηματοδότηση των οργανώσεων της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Τα ίδια ΜΜΕ είχαν επίσης αγνοήσει την επιρροή που θα είχαν στην διαμόρφωση της εθνοθρησκευτικής ταυτότητας των αλβανόφωνων Κοσοβάρων τα ισλαμικά τεμένη, ιεροδιδασκαλεία και πολιτιστικά κέντρα τα οποία κατασκεύαζαν κατά δεκάδες στο Κόσοβο οι φιλανθρωπικές οργανώσεις από τη Σαουδική Αραβία και άλλες ισλαμικές χώρες.

Ακόμη χειρότερα όμως, οι ιθύνοντες στις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές χώρες που στήριξαν την απόσχιση του Κοσόβου αγνόησαν τις προειδοποιήσεις κάποιων αναλυτών πως υπάρχει κίνδυνος με την ανεξαρτητοποίηση της πρώην σερβικής επαρχίας ο εθνισμός των αλβανόφωνων Κοσοβάρων να μετατραπεί σε ισλαμισμό.
http://www.elzoni.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube