Weather Icon

Πακιστάν: Ελεύθερος ο συνεργάτης της CIA

Πακιστάν: Ελεύθερος ο συνεργάτης της CIA
Ελεύθερος αφέθηκε ο υπάλληλος της CIA Ρέιμοντ Ντέιβις, αφού απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για δύο δολοφονίες στο Πακιστάν μετά από συμφωνία για καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων.

Ελεύθερος αφέθηκε ο συνεργάτης της CIA Ρέιμοντ Ντέιβις, αφού απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για δύο δολοφονίες στο Πακιστάν μετά από συμφωνία για καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων.
Η συμφωνία αναμένεται να θέσει ένα τέλος στην διπλωματική ένταση που είχε προκληθεί ανάμεσα στο Πακιστάν και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το δικαστήριο αρχικά του απηύθυνε κατηγορίες αλλά αργότερα οι οικογένειες είπαν στο δικαστήριο ότι δέχθηκαν τα χρήματα για το αίμα και τον συγχώρησαν», είπε ο Ράνα Σαναουλάχ, υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Πουντζάμπ. «Το δικαστήριο τον απάλλαξε για την υπόθεση φόνου».
Ο 36χρονος Ντέιβις, πρώην στέλεχος των ειδικών δυνάμεων, πυροβόλησε και σκότωσε δύο Πακιστανούς στην πόλη Πουντζάμπ, στο ανατολικό Πακιστάν, την 27η Ιανουαρίου, μετά από «απόπειρα ληστείας», όπως υποστήριξε, κάνοντας λόγο περί αυτοάμυνας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε υποστηρίξει ότι καλυπτόταν από διπλωματική ασυλία και θα έπρεπε να επαναπατριστεί άμεσα.
Μετά την απελευθέρωση του Ντέιβις το θέμα μπορεί να γίνει ακόμα πιο σοβαρό για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στο Πακιστάν, μια χώρα που θεωρείται σημαντική σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα.
Ισλαμιστικά κόμματα είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν τη συμφωνία και απαιτούσαν ο Ντέιβις «να κρεμαστεί». Ένας δικηγόρος των οικογενειών είπε ότι «εξαναγκάστηκαν» να υπογράψουν τη συμφωνία. «Είχαμε τεθεί υπό κράτηση επί τέσσερις ώρες και δεν μας επιτράπηκε να δούμε τους πελάτες μας οι οποίοι είχαν κληθεί από τις αρχές στο δικαστήριο», είπε ο Ασαντ Μανζούρ Μπατ.
Σύμφωνα με ΜΜΕ, ο Ντέιβις επιβιβάστηκε αμέσως σε πτήση για το Λονδίνο. Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν έκανε κάποιο σχόλιο.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube