Weather Icon

Ενοπλοι αγρότες συνέλαβαν Βρετανούς καταδρομείς

Σε νέα γκάφα, τη δεύτερη στην κρίση της Λιβύης, υπέπεσε η Βρετανία μετά την καθυστερημένη απομάκρυνση των υπηκόων της, όταν Λίβυοι αγρότες συνέλαβαν «βρετανική διπλωματική αποστολή», η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν ένοπλοι Βρετανοί καταδρομείς με πολλά… διαβατήρια.


«Θα στείλουμε νέα ομάδα», για να αποκαταστήσει επαφή με τη λιβυκή αντιπολίτευση, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ εμφανίστηκε στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις, ενώ ο βρετανικός Τύπος «περνάει γενεές δεκατέσσερις» την κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με την επίσημη ορολογία, η Βρετανία έστειλε με ελικόπτερο την περασμένη εβδομάδα κοντά στη Βεγγάζη μια «μικρή διπλωματική αποστολή», με στόχο να έρθει σε επαφή με την αντιπολίτευση, την οποία υποστηρίζει ανοιχτά, παρά τη «θεαματική προσέγγιση» που είχε με τον Καντάφι τα προηγούμενα χρόνια, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε, αλλά το εντόπισαν μερικοί αγρότες, οι οποίοι εν μέσω φημών για επέμβαση μισθοφόρων του Καντάφι και ξένων δυνάμεων και ενώ μαίνονταν οι μάχες της αντιπολίτευσης με τις κανταφικές δυνάμεις, έσπευσαν να το ελέγξουν.

Τα βρετανικά ΜΜΕ γράφουν ότι οι ένοπλοι αγρότες φώναξαν «ψηλά τα χέρια» και οι Βρετανοί παραδόθηκαν. Οι αγρότες βρήκαν επάνω τους όπλα, δορυφορικά τηλέφωνα και πολλά διαβατήρια και αποφάσισαν να ειδοποιήσουν την αντιπολίτευση. Εκπρόσωποί της έφτασαν και δεν ήξεραν τίποτα για την αποστολή. Τότε άρχισαν έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και λιβυκής αντιπολίτευσης για την απελευθέρωση της οκταμελούς ομάδας. Την αποτελούσαν ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, ένας ή δύο διπλωμάτες και οι άλλοι ήταν καταδρομείς. Ελευθερώθηκαν, αλλά η αντιπολίτευση κατάσχεσε το ελικόπτερο και τον οπλισμό. Στη Βρετανία μεταδόθηκε συνομιλία του Βρετανού πρεσβευτή, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης για τη μυστική άφιξη των Βρετανών. http://www.enet.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube