REAL TIME |

Weather Icon

‘Κλειστή’ συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ του Πακιστάν με τον Τούρκο πρόεδρο της δημοκρατίας

‘Κλειστή’ συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ του Πακιστάν με τον Τούρκο πρόεδρο της δημοκρατίας
 
Δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι δρόμοι της λαθρομετανάστευσης ταυτίζονται με τους δρόμους του οπίου. Και τα δυο εξυπηρετούν κοινούς στρατηγικούς στόχους της Άγκυρας και του Ισλαμαμπάντ.

του Σάββα Καλεντερίδη
Τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ του Πακιστάν, στρατηγό Halid Şamim Vayne, δέχτηκε ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, στο προεδρικό μέγαρο, στη συνοικία Τσάνκαγια της Άγκυρας.
Τον Πακιστανό αξιωματούχο συνόδευε ο πρέσβης του Πακιστάν στην Άγκυρα, Tarık Azizuddin, και ο Τούρκος ομόλογός του, στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η συνάντηση ήταν ‘κλειστή’, δηλαδή, δεν επιτράπηκε να την καλύψουν οι δημοσιογράφοι.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν υπογράψει συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει μυστικό και δεν είναι γνωστό αν συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτή αρωγή από πλευράς του Πακιστάν προς την Τουρκία με πυρηνικά όπλα, τα οποία ως γνωστόν κατέχει το Πακιστάν.
Ελπίζουμε αυτοί που χειρίζονται τις τύχες της Ελλάδος, να έχουν αναρωτηθεί για το ρόλο που είναι πιθανόν να παίζει η συνεργασία Πακιστάν-Άγκυρας στη στοχευμένη διοχέτευση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και -κυρίως- να έχουν συνυπολογίσει το καίριο ρόλο που μπορεί να παίξει μια ισχυρή πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα στο θέμα της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας, σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης ή σύγκρουσης, στην οποία πιθανόν να κληθεί να συνδράμει το Πακιστάν την Άγκυρα, με βάση την υφιστάμενη συμφωνία.
Όσο δεν για τους ‘υπερμάχους’ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ευχόμαστε να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην υπηρέτηση των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύουν και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδος, η οποία, για κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να είναι υπεράνω όλων, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube