Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Μαρτίου 2011

Μεταφορικό αεροσκάφος του Ιράν, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Ντιγιαρμπακίρ, για έκτακτο έλεγχο του φορτίου του

Μεταφορικό αεροσκάφος του Ιράν, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Ντιγιαρμπακίρ, για έκτακτο έλεγχο του φορτίου του
Το αεροσκάφος της ιρανικής εταιρείας YAS, που υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ, για να ελεγχθεί το φορτίο του

Μεταφορικό αεροσκάφος που ανήκε στην εταιρεία αεροπορικών μεταφορών YAS του Ιράν, που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη και είχε ως προορισμό του το αεροδρόμιο του Χαλεπίου, στη Συρία, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ, για έλεγχο του φορτίου του, μετά από καταγγελία ότι μετέφερε ύποπτο φορτίο που σχετίζεται με πυρηνικά υλικά ή όπλα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ στις 23:00 χθες το βράδυ, μετά από εντολή της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας, που είχε δώσει τη σχετική άδεια υπέρπτησης.
Στις έρευνες που έγιναν στο φορτίο του αεροσκάφους συμμετείχε και ομάδα Χημικών-Βιολογικών-Ραδιοβιολογικών-Πυρηνικών Μετρήσεων της Διοίκησης Μονάδος Έρευνας Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας του Ντιγιαρμπακίρ.
Το αεροσκάφος, αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο φορτίο του, απογειώθηκε σήμερα στις 15:35.
Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, Selçuk Ünal, αναφερόμενο στο θέμα είπε ότι πρόκειται για έλεγχο ρουτίνας, που έγινε μέσα στα πλαίσια του δικαιώματος που έχει η Τουρκία να διενεργεί τέτοιους ελέγχους όποτε το κρίνει αυτή σκόπιμο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube