Weather Icon

Συμπαράσταση δημοσιογράφων στους μετανάστες απεργούς πείνας

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, εξέφρασαν δημοσιογράφοι από διάφορα μέσα ενημέρωσης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, στο κτίριο «Υπατία», ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους απεργούς.

Μεταξύ των δημοσιογράφων ήταν ο Σταμάτης Νικολόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, ο Στέλιος Κούλογλου από την εκπομπή της ΝΕΤ «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα», ο Νίκος Μπογιόπουλος από το «Ριζοσπάστη», ο Νίκος Φίλης από την «Αυγή», ο Γιάννης Καλαϊτζής από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο Νίκος Ξυδάκης από την «Καθημερινή», ο Γιώργος Αυγερόπουλος, δημιουργός του «Εξάντα», ο Δημήτρης Παπαχρήστος, καθώς και ο Παύλος Κλαυδιανός από την «Εποχή».

Εξάλλου, διαβάστηκε μήνυμα του Θύμιου Καλαμούκη, ο οποίος την ώρα της συνέντευξης είχε εκπομπή στον «Σκάι».

«Το δικαίωμα της ζωής να μπει στην προτεραιότητα όσων αποφάσεων παρθούν και να αξιολογηθεί σοβαρά από την κυβέρνηση η πρόταση της Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ως βάση διευθέτησης του προβλήματος», ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπογιόπουλος ζήτησε «να αποδοθούν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες και να πάψει η Ελλάδα να είναι τόπος εγκλωβισμού και στρατόπεδο μεταναστών, να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι υποδοχής και να μπει φραγμός στα δουλεμπορικά κυκλώματα».

«Ο κλάδος μας δεν στάθηκε στο ύψος του σε ένα σοβαρό γεγονός με πολλές πλευρές. Εχουν απόλυτο δίκιο οι απεργοί πείνας. Η αδιαλλαξία είναι της κυβέρνησης και όχι των απεργών», είπε ο Παύλος Κλαυδιανός.

Εξάλλου, έγινε δεκτή η πρόταση του Νίκου Φίλη από την «Αυγή», να μεταβεί αντιπροσωπεία δημοσιογράφων στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και να του ζητηθεί να αναλάβει, με τη θεσμική του ιδιότητα, πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος.

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες απεργοί πείνας δήλωσαν ότι «αν θέλει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης να συναντηθεί μαζί μας, είμαστε έτοιμοι».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μερικοί απο τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν είναι οι:Άρης Χατζηστεφάνου,
Στέλιος Κούλογλου,Γιώργος Αυγερόπουλος,Νίκος Φίλης,Νίκος Μπογιόπουλος,Δημήτρης Τρίμης,Παύλος Κλαυδιανός,Γιάννης Ελαφρός,Γιάννης Κιμπουρόπουλος,Ματίνα Παπαχριστούδη
,Βασίλης Κουφόπουλος,Τάσος Αναστασιάδης,Αντώνης Νταβανέλλος http://www.turkishgreeknews.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube