REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Μαρτίου 2011

Οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τινάζουν στον αέρα και καίνε το ‘ισχυρό’ χαρτί του Παπανδέου, την “Πράσινη Ανάπτυξη” και την πράσινη αξιοπιστία!

Οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τινάζουν στον αέρα και καίνε το ‘ισχυρό’ χαρτί του Παπανδέου, την “Πράσινη Ανάπτυξη” και την πράσινη αξιοπιστία!

Νέα βελτιωτική πρόταση Μπιρμπίλη για τις περιοχές «Natura»

Σε νέα αλλαγή, στη βάση των προτάσεων που έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στο επίμαχο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα, που αφορά τους περιοριστικούς όρους οικοδόμησης σε περιοχές «Natura».
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων που υφίστανται μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα σύμφωνα με τις οικίες πολεοδομικές διατάξεις.

Επίσης προβλέπεται ότι άρτια και οικοδομήσιμα είναι τα οικόπεδα 10 στρεμμάτων που έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστους δρόμους τα 25 μέτρα και τα 45 μέτρα πρόσοψη στους υπόλοιπους εθνικούς ή επαρχιακούς, δημοτικούς ή άλλους δρόμους.
Στο μεταξύ με τροποποίηση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης για τους ημιυπαίθριους χώρους, προβλέπεται παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 30 Ιουνίου 2011, ενώ γα τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1/3/ έως 30/6 η καταβολή της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου παρατείνεται για 4 μήνες δηλαδή μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης έκανε λόγο για «νομοτεχνικές διατάξεις με ατέλειες, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότερη ζημιά και να ρίξουν τη ζυγαριά υπέρ της ανάπτυξης σε βάρος του περιβάλλοντος».
Οι νομικές ασάφειες εμπεριέχουν τον κίνδυνο, να ερμηνευτούν υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις κατά το δοκούν, σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανασία Μερεντίτη.
Η άποψη περί περαιτέρω αποσαφηνίσεων εκφράστηκε και από βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Κιλτίδης.
Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, έκανε λόγο για «κανονική στοχοποίηση της υπουργού Περιβάλλοντος» με αναφορές για δογματικές αντιλήψεις, που, όμως, όπως είπε, δεν υπάρχουν, καθώς η ίδια απέδειξε ότι ακούει τους βουλευτές.
«Σε μια χώρα που έχει βαριά βιομηχανία τον τουρισμό της δεν μπορείς να κάνεις εκπτώσεις στο περιβάλλον», επεσήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκολόπουλος.
Αναφερόμενος δε στο επίμαχο άρθρο 9 αφού σημείωσε ότι «πολύ δάκρυ έχουμε χύσει», τόνισε ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν σοβαρά μέτρα από την πολιτεία που να μην καθιστούν ισότιμα τις ΜΚΟ και το πέμπτο τμήμα του ΣτΕ και πρόσθεσε ότι πάνω από όλα χρειάζεται ένα μέτωπο ευθύνης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που θέσπισε ειδικούς κανόνες δόμησης σε νησιά, απαντώντας δε στο βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο που την χαρακτήρισε «θανατική εκτέλεση 24 νησιών», αντέτεινε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτεί το περιβάλλον.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube