Weather Icon

Σοβαρές διαφωνίες για την εξωτερική πολιτική στο Ισραήλ

Σοβαρές διαφωνίες για την εξωτερική πολιτική στο Ισραήλ
Σοβαρές διαφωνίες για την εξωτερική πολιτική στο Ισραήλ
Υψηλά ιστάμενος Ισραηλινός διπλωμάτης παραιτήθηκε την Τετάρτη δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπεί την κυβέρνησή του και τις πολιτικές της, ειδικά εκείνες που προκρίνονται από τον σκληροπυρηνικό Υπουργό Εξωτερικών Avigdor Lieberman.


«Δεν μπορώ να εκπροσωπώ την κυβερνητική γραμμή όταν ο Lieberman στέκεται στον ΟΗΕ, στο ίδιο βήμα από το οποίο διακηρύχθηκε η λύση των δύο κρατών και των δύο λαών, και να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Ilan Baruch στο ραδιόφωνο του Ισραηλινού στρατού.

Ο Baruch, πρώην πρέσβης του Ισραήλ στη Νότια Αφρική, εξήγησε την απόφασή του με ένα γράμμα που έστειλε προς όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου. Στο γράμμα, το οποίο δημοσιεύθηκε από τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Baruchδήλωνε ότι οι τωρινοί ηγέτες του Ισραήλ έχουν απορρίψει την ειρηνευτική διαδικασία και ότι οι πράξεις τους βλάπτουν τη θέση του Ισραήλ στον κόσμο.

«Εντός των τελευταίων δύο ετών, συγκεκριμένα μηνύματα έχουν επαναληφθεί από τους ηγέτες της χώρας. Αυτά τα μηνύματα με προσβάλουν και αδυνατώ να τα αγνοήσω», αναφέρει η Haaretz ως δηλώσεις του. «Το βρίσκω δύσκολο να τις εκπροσωπήσω και να τις εξηγήσω έντιμα», έγραψε ο ίδιος ο Baruch. Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την ύπαρξη του γράμματος, αρνήθηκε όμως να προβεί σε σχολιασμό.

Πολλάκις έχει δηλώσει ο Lieberman ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι μάταιες και ότι δεν μπορεί μέσω αυτών να επιτευχθεί μία ειρηνευτική συμφωνία. Παρʼ όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έχει πολλές φορές υπαινιχθεί ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών δεν αποτελούν την επίσημη άποψη της κυβέρνησής του για τα τεκταινόμενα.

Πηγή: Jordan Times http://www.epikaira.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube