Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Μαρτίου 2011

Ο Τούρκος Ναύαρχος Σαγντίτς, διοικητής της κρίσιμης αποστολής στη Θάλασσα της Λιβύης βρίσκεται στη φυλακή

Ο Τούρκος Ναύαρχος Σαγντίτς, διοικητής της κρίσιμης αποστολής στη Θάλασσα της Λιβύης βρίσκεται στη φυλακή
Ο διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής (Güney Deniz Saha Komutanlığı), που έχει έδρα τη Σμύρνη, αντιναύαρχος Καντίρ Σαγντίτς (Kadir Sağdıç, βρίσκεται στις φυλακές, προφυλακισμένος και κατηγορούμενος για την υπόθεση του σχεδίου Βαριοπούλα.

Η Τουρκία συμμετέχει με πέντε πλοία επιφανείας και ένα υποβρύχιο στην επιχείρηση επιτήρησης του εμπάργκο όπλων που έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τα πλοία αυτά ανήκουν στον πολεμικό στόλο και είναι οι φρεγάτες Gaziantep, Gemlik, Yıldırım και το πλοίο υποστηρίξεως Akar.
Επικεφαλής της Δύναμης Αποστολής που αποτελείται από πέντε πλοία επιφανείας και ένα υποβρύχιο θα είναι Τούρκος, ο οποίος θα έχει επικοινωνία και με το NATO και με τη Ναυτική Διοίκηση Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής, μέσω της οποίας θα ενημερώνει για τις εξελίξεις το Κέντρο Επιχειρήσεων   της Διοίκησης του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
Με βάση την εφημερίδα Gazetevatan, την αποστολή θα εκτελέσουν μονάδες που ανήκουν στη Ναυτική Διοίκηση Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής, της οποίας ο διοικητής, αντιναύαρχος Καντίρ Σαγντίτς βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενος για την υπόθεση του Σχεδίου Βαριοπούλα.
Στις φυλακές βρίσκονται επίσης και άλλοι δυο ανώτατοι αξιωματικοί του ΤΠΝ, διοικητές δυο μονάδων που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση. Πρόκεται για τον αρχιπλοίαρχο Cem Aziz Çakmak, διοικητή της Διοίκησης Αποστολής Νότου (Güney Görev Grup Komutanlığı) και τον αρχιπλοίαρχο
Ahmet Türkmen, ο οποίος υπηρετεί στη Διοίκηση του Πολεμικού Στόλου ως Διοικητής του Στόλου Υποβρυχίων (Denizaltı Filo Komutanı), στην οποία ανήκει το υποβρύχιο που εκτελεί αποστολή στα θάλασσα της Λιβύης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube