Γενικά θέματα
27 Μαρτίου 2011
Συγκρότηση κόμματος εθνικής σωτηρίας
Γεώργιος Ε. Δουδούμης*
Στο «Τι θα γίνει;» χρειάζεται απάντηση. Τώρα! Στο «Πού πάμε;» χρειάζεται επίσης απάντηση και πρέπει να είναι συγκεκριμένη και πειστική. Τα λεγόμενα δύο «κόμματα εξουσίας» έχουν το στίγμα της διαφθοράς και είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα στην υπερχρέωση και στη χρεωκοπία. Θα είναι τραγωδία αν τα εμπιστευθούν και πάλι οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές. Τα ακραία αριστερά κόμματα έχουν πείσει πολλαπλώς για την ακαταλληλότητά τους, τα δε άλλα μικρά κόμματα δεν αποτελούν εναλλακτική λύση στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Αν οι επόμενες εκλογές διεξαχθούν με βασικά πολιτικά υλικά τα υπάρχοντα σήμερα πολιτικά κόμματα, το πιο πιθανόν είναι να προκύψει μια ανακατανομή των ψήφων, που θα οδηγήσει σε κάποια κυβέρνηση συνασπισμού δύο ή τριών κομμάτων, εφόσον θεωρείται βέβαιο ότι κανένα κόμμα από τα υπάρχοντα δεν είναι σε θέση να κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή. Όμως μια τέτοια προοπτική δεν είναι αυτή, που με αγωνία αναζητούν όσοι ανησυχούν για το μέλλον της χώρας μας. Η στελέχωση της σημερινής Βουλής των Ελλήνων κρίνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ακατάλληλη για να συνεχίσει να φέρει τις ευθύνες της μελλοντικής πορείας της Ελλάδος. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν απορρίψει οριστικά μια τέτοια προοπτική, θεωρούν τους σημερινούς πολιτικούς όχι μόνο ακατάλληλους, αλλά και επικίνδυνους για να συνεχίσουν να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και επιθυμούν μια υγιή αναγέννηση του πολιτικού συστήματος.
Χρειάζεται ένας νέος μαζικός ξεσηκωμός, ικανός να φέρει στην εξουσία ένα νέο, πειθαρχημένο, πολιτικό κόμμα, το οποίο εκτός από φρεσκάδα και δυναμισμό θα έχει μια αυξημένη εγγύηση εντιμότητας συνδυασμένης με ισχυρές ενδείξεις ικανότητας να φέρει σε πέρας την αναγκαία ανασυγκρότηση της κοινωνίας μας, συσπειρώνοντας τις διάσπαρτες υγιείς δυνάμεις, οι οποίες δεν αξιοποιούνται σήμερα από το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα, που ταλαιπωρεί τη χώρα μας.
Αυτή τη στιγμή το πιο έτοιμο υποψήφιο πολιτικό υλικό για να αναλάβει τη συγκεκριμένη επιχείρηση διάσωσης της χώρας εντός του πλαισίου μιας υγιούς δημοκρατίας, που θα σέβεται ό, τι υγιές δημοκρατικό έχει κτιστεί μεταπολιτευτικά, μπορεί να αναζητηθεί στο χώρο των αποστρατευμένων ενόπλων δυνάμεων. Οι απόστρατοι των τριών όπλων έχουν όχι μόνο τη δυνατότητα, αλλά πλέον και καθήκον, να οργανωθούν σε πανελλαδικό επίπεδο και να συγκροτήσουν ένα πολιτικό κίνημα σωτηρίας της χώρας. Αριθμητικά μπορούν να καλύψουν ολόκληρη την επικράτεια με εκλογικούς συνδυασμούς, στους οποίους θα μετέχουν πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων γνωστά για την εντιμότητά τους, αλλά και για τα λοιπά προσόντα τους, που θα αποτελούν εγγύηση καταλληλότητας να εκπροσωπήσουν τον ελληνικό λαό στη Βουλή των Ελλήνων. Το νέο κόμμα θα έχει δεσμευτεί, ότι σε περίπτωση που θα εξασφαλίσει πλειοψηφία στη βουλή, θα αναθέσει την πρωθυπουργία σε αναγνωρισμένη πανελλαδικώς προσωπικότητα, η οποία θα τυγχάνει αποδοχής από το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας και η οποία μάλιστα μπορεί να είναι γνωστή πριν τις εκλογές. Επίσης, θα πρέπει να έχει αντίστοιχα δεσμευτεί, ότι αρμόδιες επί τούτου επιτροπές θα επιλέξουν αντίστοιχα για τη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων σε επίπεδο υπουργών, υφυπουργών, γεν. γραμματέων, ηγεσιών κρατικών οργανισμών, αναγνωρισμένου ήθους και εντιμότητας τεχνοκράτες, οι οποίοι θα έχουν γνώσεις του αντικειμένου του συγκεκριμένου τομέα που θα κληθούν να ηγηθούν. Θα έχει δεσμευτεί, ότι θα περιορίσει τον αριθμό των βουλευτικών εδρών σε όχι περισσότερες από 240 και θα προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνει η Ελλάς μια ευνομούμενη δημοκρατία εφάμιλλη αυτών της δυτικής Ευρώπης.
Το νέο κόμμα θα έχει σκοπό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εξόδου της χώρας από την κρίση και όχι να κυβερνήσει. Το νέο κόμμα θα έχει αρμοδιότητα να επιλέξει ικανούς να κυβερνήσουν και οι βουλευτές δεν θα έχουν άλλο θεσμικό ρόλο πλην του βουλευτικού.
Η οικονομική κρίση που πλήττει σήμερα την Ελλάδα απαιτεί χρηστή κυβέρνηση, ώστε η βελτίωση της κατάστασης να έλθει το ταχύτερο δυνατόν. Υπάρχει πολλών ετών δουλειά που πρέπει να γίνει με ευσυνειδησία, επιμονή και υπομονή. Οι υφιστάμενες Ενώσεις, Σύνδεσμοι, Σύλλογοι αποστράτων έχουν χρέος να αναλάβουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και συντονισμού δράσης υπό την καθοδήγηση δοκιμασμένων μέχρι πρόσφατα μάχιμων ηγεσιών, ώστε να αποκτήσει η χώρα νέα προοπτική και να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τις γενιές που έρχονται. Δεν αρκούν σήμερα οι διαπιστώσεις και οι ανταλλαγές emails, που διαβιβάζουν αποδεικτικά στοιχεία για τη σαπίλα του σημερινού μας πολιτικού συστήματος, που παράγει κλέφτες και οικονομικά ελλείμματα. Αντί να διαμαρτύρεστε για το σκοτάδι, εσείς που μπορείτε, ανάψτε ένα κερί και οργανωθείτε!
Οικονομολόγος – Συγγραφέας
gdoudoumis@yahoo.com