REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Κοσσυφοπέδιο 3 Μαρτίου 2011

Επίθεση κατά λεωφορείου με ένστολους της Αμερικανικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Ένοπλος βρίσκεται υπό κράτηση στην Γερμανία μετά από επίθεση εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Απ’ την επίθεση σκοτώθηκαν δύο άνδρες και τραυματίστηκαν άλλοι δύο. Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές ο ένας απ’ τους νεκρούς ήταν ο οδηγός του λεωφορείου.  Πάντως τα ονόματα των θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν έως ότου ειδοποιηθούν οι οικογένειες τους.

Δράστης ήταν ο 21ος ετών Αρίφ Ούκα, από το Κόσοβο.Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε «θλίψη και οργή» για την επίθεση. Όπως είπε οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να εξακριβώσουν τις συνθήκες του περιστατικού και σε συνεργασία με τις Γερμανικές αρχές θα διασφαλίσουν ότι όλοι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να εξακριβωθεί τι συνέβη.Επίσης η κυβέρνηση του Κοσυφοπεδίου με ανακοίνωση της καταδικάζει την επίθεση.
http://www.voanews.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube