Weather Icon
Βαλκάνια , Ρωσία 24 Μαρτίου 2011

Δώρα και “εκδηλώσεις λατρείας” στον Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι

Με πολλά δώρα έφυγε από το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τη σερβική πρωτεύουσα και είχε συνομιλίες με τη σερβική πολιτική ηγεσία.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, δώρισε στον πρωθυπουργό της Σερβίας τη μονογραφία «Σερβία, το χρυσό μήλο», με φωτογραφίες από τα καλύτερα τοπία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Μίρκο Τσβέτκοβιτς, δώρισε στον κ. Πούτιν την εικόνα «Λευκός ‘Αγγελος», μέρος της σύνθεσης «Οι Μυροφόρες στο τάφο του Χριστού», μια από τις γνωστότερες τοιχογραφίες στη Σερβία, από το ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος της μονής Μιλέσεβο.

Η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Σλάβιτσα Τζούκιτς-Ντεγιάνοβιτς τού χάρισε δύο βιβλία, «Το φως του κόσμου» με δύο εικόνες και «Κόσοβο από το 1912 έως το 2010», σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου B92.

Τα περισσότερα δώρα έλαβε ο κ. Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Μαρακάνα για το φιλικό αγώνα των νέων του Ερυθρού Αστέρα με τη ομάδα νέων της ρωσικής Ζενίθ.

Η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα τού δώρισε τη στολή με το νούμερο 1, αντίγραφο της στολής του 1991, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Επίσης του δώρισε αντίγραφο του ευρωπαϊκού κυπέλλου του 1991 και ένα κιμονό του τζούντο, με το έμβλημα του Ερυθρού Αστέρα.

Σχεδόν στο σύνολο των δημοσιευμάτων του ρωσικού τύπου αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός της Ρωσίας είναι πολύ αγαπητός στο Βελιγράδι».

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Rossiyskaya Gazeta σημειώνεται ότι, με την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ο κ. Πούτιν «επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις με τον πιο στενό σύμμαχο». «Παντού είχαν αναρτηθεί πλακάτ με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού της Σερβίας.

Έξω από τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκαν τον κ. Πούτιν άνθρωποι με σημαίες, πανό και φωτογραφίες», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα Κομερσάντ γράφει ότι αν ο κ. Πούτιν έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος στη Σερβία, θα είχε σίγουρη τη νίκη.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Nezavisimaya gazeta τονίζεται ότι στην επίσκεψη του κ. Πούτιν στη Σλοβενία κυριάρχησαν τα θέματα οικονομικής συνεργασίας, αλλά στο Βελιγράδι, με αφορμή και τη σημερινή συμπλήρωση 12 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, έδωσε έμφαση σε θέματα διεθνούς πολιτικής.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η επίσκεψη του κ. Πούτιν είχε στόχο τη διάλυση των αμφιβολιών για την υλοποίηση του έργου του αγωγού South Stream και τονίζεται ότι αργότερα θα αποσαφηνιστεί αν ο στόχος επιτεύχθηκε.

«Στη Σερβία επικρατεί πραγματική μανία για τον Πούτιν, τον λατρεύουν.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης αρκετών πόλεων της Σερβίας και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda.http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube