Weather Icon

Η επίθεση εναντίον του Ιμπραήμ Τατλισές, το τουρκικό κράτος και τα ‘παπαγαλάκια’ του στην Αθήνα

O Iμπραήμ Τατλισές τραγουδάει κουρδικό παραδοσιακό τραγούδι. Οι Τούρκοι ποτέ δεν του συγχώρησαν ότι γεννήθηκε Κούρδος.
Πριν από λίγες ημέρες δέχτηκε επίθεση ενόπλων με καλασνίκοφ ο μεγαλύτερος ίσως τραγουδιστής της Τουρκίας, ο Κούρδος Ιμπραήμ Τατλισές. Ο Ιμπραήμ δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και ακόμα κι αν διασωθεί και επιβιώσει, είναι πολύ αμφίβολο αν μπορέσει να ξαναβγεί στη σκηνή, που ήταν στην κυριολεξία όλη του η ζωή.

Ο Τατλισές, που γεννήθηκε σε ένα χωριό του νομού Ούρφα, απ’ όπου κατάγεται και ο ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, έφθασε να είναι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της Τουρκίας, με δεκάδες μεγάλους δίσκους και δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεις, ξεκινώντας ως εργάτης σε οκοδομές, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε η διαπεραστική μελωδική φωνή του, που κάνει το λιγμό τραγούδι.Ο Κούρδος τραγουδιστής αγαπήθηκε και λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος. Όμως για τις πλατειές μάζες της τουρκικής κοινής γνώμης είχε πάντα ένα μειονέκτημα. Ήταν Κούρδος. Κάτι που δεν του το συγχώρεσε ούτε το τουρκικό κράτος, που ο σωβινισμός είναι συστατικό στοιχείο της ύπηαρξης και της λειτουργίας του.
Για την απόπειρα δολοφονίας του ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Όπως για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή για προβλήματα που είχε ο Τατλισές, που σημειωτέον είναι και ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας, με τον συνεταίρο του σε κάποιες δουλειές στο ιρακινό Κουρδιστάν. Φυσικά, το τουρκικό κράτος, δεν έχασε την ευκαιρία να διαρρεύσει ειδήσεις στα ‘παπαγαλάκια’ του στην Τουρκία, λέγοντας ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το ΡΚΚ. Ο στόχος προφανής, να αποδυναμωθεί και να απονομιμοποιηθεί το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στα μάτια του λαού, φορτώνοντας ένα έγκλημα εις βάος ενός λαοφιλούς καλλιτέχνη στο ΡΚΚ.
Χθες το Προεδρείο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, που θεωρείται το διάδοχο πολιτικό σχήμα του ΡΚΚ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Τατλισές, ο οποίος, όπως σημειώνει, στάθηκε πάντα στο πλευρό το κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος,  και σημειώνει ότι θα ήταν αδιανόητη οποιαδήποτε επίθεση σε μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και μάλιστα εναντίον ενός φυλασσόμενου στόχου, χωρίς την ανάμειξη των υπηρεσιών του κράτους.
Έτσι έχουν τα πράγματα με την υπόθεση Τατλισές.
Το θέμα είναι όμως ότι από την πρώτη μέρα, που τα ‘παπαγαλάκια’ του τουρκικού κράτους διέδωσαν την είδηση για ανάμειξη του ΡΚΚ στην επίθεση εναντίον του Τατλισές, κάποια άλλα ‘παπαγαλάκια’ στην Ελλάδα αναπαρήγαγαν και σέρβιραν ‘αμάσητη’ την τουρκική προπαγάνδα στον ταλαίπωρο ελληνικό λαό, που χρόνια τώρα είναι στόχος ψυχολογικών επιχειρήσεων του τουρκικού κράτους, που διεξάγουν Έλληνες κονδυλοφόροι με ή χωρίςτη θέλησή τους.
Εμείς απλά λέμε στους αναγνώστες μας να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να μην καταπίνοπυν ‘αμάσητα’ αυτά που τους σερβίρουν κάποια παιδαρέλια από τις σελίδες ‘σοβαρών’ εφημερίδων της χώρας μας, σημειώνοντας το τεράστιο ζήτημα  που τίθεται από τη ‘δράση’ τέτοιων μηχανισμών στη χώρα μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα θέματα μας θέματα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube