Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Ρωσία , Σερβία 17 Μαρτίου 2011

Σερβία: Οι υπερεθνικιστές Σέρβοι στο Κόσοβο ανακήρυξαν επίτιμο πολίτη της περιοχής τους τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι υπερεθνικιστές Σέρβοι του Κοσόβου απένειμαν σήμερα το αριστείο του επίτιμου πολίτη της περιοχής τους στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταδίδει το πρακτορείο Βeta.
Οι διοργανωτές της τελετής, που δεν αναγνωρίζουν την κυβέρνηση των αλβανικών αρχών της Πρίστινα και οι οποίοι δεν χαίρουν πλέον υποστήριξης από το Βελιγράδι, αποφάσισαν να τιμήσουν τον Πούτιν «για τα τις προσπάθειες που κατέβαλε για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας».
Το μετάλλιο που συνοδεύει την τιμή επιδόθηκε στον επικεφαλής του Γραφείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πρίστινα Αντρέι Σαγκόροφ κατά τη διάρκεια τελετής στο Ζούμπιν Πότοκ, πόλη με κατά πλειοψηφία σερβικό πληθυσμό κοντά στην Πρίστινα.

Από την πλευρά του ο Σαγκόροφ τόνισε πως το αριστείο θα παραδοθεί στον Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 23 Μαρτίου.

Οι υπερεθνικιστές, που συσπειρώνονται γύρω από την θεσμική οντότητα μίας «Ένωσης των Σερβικών Κοινοτήτων στο Κόσοβο» έχουν απωλέσει της στήριξης του Βελιγραδίου, λόγω των ακραίων θέσεών τους εναντίον της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, το 2008.
http://www.express.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube