REAL TIME |

Weather Icon

Γερμανική οργή για δηλώσεις Ερντογάν

Την έντονη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης προκάλεσε η ομιλία του τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν ενώπιον ακροατηρίου τούρκων μεταναστών στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους μετανάστες να αντισταθούν στην αφομοίωση εντός της γερμανικής κοινωνίας, μαθαίνοντας τουρκικά πρώτα και μετά γερμανικά. Μιλώντας για “εντεινόμενη ανησυχία” για τον τρόπο με τον οποίο οι τούρκοι μετανάστες αντιμετωπίζονται στη Γερμανία, κάλεσε τα μέλη της τουρκικής κοινότητας του Ντίσελντορφ να μην αφομοιωθούν.


“Πρέπει να ενταχθείτε, αλλά είμαι κατά της αφομοίωσης. Κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν γερμανικά, αλλά πρώτα πρέπει να μάθετε τούρκικα” δήλωσε. “Θέλω να μάθετε γερμανικά και τα παιδιά σας να μάθουν γερμανικά, ώστε να γίνουν γιατροί, καθηγητές και πολιτικοί στη Γερμανία” πρόσθεσε. http://www.nooz.gr

Ο γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε αντέκρουσε σήμερα τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την προτεραία είχε υποστηρίξει πως τα παιδιά Τούρκων μεταναστών στη Γερμανία θα πρέπει πρώτα να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα.

«Τα παιδιά που μεγαλώνουν στη Γερμανία θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μαθαίνουν τα γερμανικά», τόνισε ο Βεστερβέλε, ειδεμή τόνισε πως θα μειονεκτούν στο σχολείο και θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες αργότερα στη ζωή τους.

«Η γερμανική γλώσσα είναι το κλειδί για την ενσωμάτωση όσων μεγαλώνουν στη Γερμανία», τόνισε ο ΥΠΕΞ.
 http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube