REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Λιβύη 19 Μαρτίου 2011

Αρχισε η επίθεση κατά στόχων στη Λιβύη

Λιβυκά Μαχητικά Mirage F1

Η Γαλλία ανακοίνωσε μέσω του γενικού επιτελείου του στρατού της ότι εξαπέλυσε την πρώτη αεροπορική επίθεση κατά της Λιβύης σήμερα Σάββατο στις 18.45 (ώρα Ελλάδας).
Ο πρώτος στόχος των γαλλικών αεροσκαφών που επιχειρούν στη Λιβύη επετεύχθη με την καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, Λοράν Τεσέρ.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας ανέφερε από την πλευρά του ότι στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρουν σε μια ακτίνα 100-150 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πόλη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναχωρήσει για τη Λιβύη την Κυριακή το πρωί ενώ σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο πρόκειται να συσταθεί αμέσως επιτελικό κέντρο της κεντρικής διοίκησης για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Τα γαλλικά αεροσκάφη στη Λιβύη επιχειρούν με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών. http://www.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube