Weather Icon
Γερμανία , Ισλάμ 12 Μαρτίου 2011

Προσβολή στους μουσουλμάνους

Herald INTERNATIONAL Tribune
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς Πίτερ Φρίντριχ, έκανε ενοχλητική αρχή. Μόλις τρεις ημέρες μετά το διορισμό του από τη Μέρκελ, δήλωσε ότι το Ισλάμ, η θρησκεία 4 εκατ. Γερμανών, δεν έχει θέση στη Γερμανία, γιατί δεν έχει ρίζες στη μακρόχρονη χριστιανική ιστορία της χώρας ούτε στον τρόπο ζωής της.


Αυτός ο τρόπος σκέψης -να αποβάλει 4 εκατ. Γερμανούς, λόγω της θρησκείας τους, από μια μυθική κοινότητα πραγματικών Γερμανών- δεν είναι απλώς συγκλονιστικά προσβλητική. Γίνεται πολύ δύσκολο να δούμε πώς ο κ. Φρίντιχ θα μπορέσει κάποτε να πετύχει στη δουλειά του.

Είναι ο ανώτατος ομοσπονδιακός λειτουργός, επιφορτισμένος με την επιβολή του νόμου και την προστασία της συνταγματικής τάξης. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι όλοι οι Γερμανοί, και η μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας, έχουν εγγυημένη ίση προστασία και ενθαρρύνονται να συνεργαστούν με το υπουργείο του για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Η μετανάστευση είναι ένα δύσκολο θέμα για την κυβέρνηση Μέρκελ… η οποία δήλωσε ότι απέτυχε η προσέγγιση της Γερμανίας στο πολυπολιτισμικό σύστημα… Ως τώρα πρόσεχε να δίνει το ευαίσθητο υπουργείο Εσωτερικών σε πεφωτισμένους κεντρώους. Ο Φρίντριχ δεν είναι τίποτε από τα δύο. Διορίστηκε για τη διατήρηση των ισορροπιών στην κυβέρνηση συμμαχίας, μετά την αποχώρηση του υπουργού Αμυνας… Η Μέρκελ άλλαξε έναν επί προσωπικού ντροπιασμένο υπουργό με έναν άλλο που είναι εθνικά ντροπιασμένος. http://www.enet.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube