REAL TIME |

Ποιο είναι το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean;

Ποιο είναι το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean;

Ο ουρανός σκοτεινιάζει για την ελληνική αεροπορική εταιρεία Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της ΕΕ που απόρριψε την συγχώνευση της με την αντίπαλο Aegean Airlines.
Μια άρνηση που θέτει σε αμφιβολία τα σχέδια του πρώην εθνικού αερομεταφορέα, σήμερα στα χέρια της MIG.
Η φήμες λένε ότι η MIG επιδιώκει συμμαχίες στην Ευρώπη να μην υποστεί μόνη τις ζημίες της αεροπορικής εταιρείας της.

Ανακοινώνοντας πριν από μερικές μέρες την κατάργηση των πτήσεων προς τη Γαλλία (τελευταία πτήση για το Παρίσι στις 2 Μαΐου) και από τις 27 Μαρτίου προς την Αυστρία, το Βέλγιο και την Αγγλία, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές παίρνουν ένα επικίνδυνο ρίσκο για την ανάπτυξη τους στη διεθνή αγορά εστιάζοντας το πρόγραμμα τους στους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς και όχι πλέον σε εκείνους που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά από τους επιχειρηματίες.
Παραμένει ανοικτό μέχρι σήμερα το ζήτημα της χρηματοδότησης αυτής της επιλογής.
Η ελληνική εταιρεία πρέπει να αναλάβει μια σημαντική μείωση του τζίρου της.
Αρνείται προς το παρόν να “συνεταιριστεί εμπορικά” με τις ευρωπαϊκές εταιρείες, που, πριν από λίγους μήνες ακόμα, έδειχναν ενδιαφέρον για μια συμμετοχή.
Οι καιροί δεν είναι καλύτεροι για την Aegean που ανακοίνωσε στις αρχές του Φεβρουαρίου ζημίες ύψους περίπου 20 εκ. € για το 2010.
Η εταιρεία δήλωσε ότι η σημαντική πτώση της ζήτησης στις εγχώριες και ευρωπαϊκές γραμμές είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή.
Λυπάται, ωστόσο, για την απόρριψη της συγχώνευσης, σε μεγάλο βαθμό οικονομικά δικαιολογημένη, και όχι τόσο ανταγωνιστική όσο οι Ευρωπαίοι πιστεύουν, απόρριψη που έγινε χωρίς πραγματική μελέτη του φακέλου που απεδείκνυε το βάσιμο της συγχώνευσης των δύο Ελληνικών εταιριών 
Ωστόσο, η Aegean διατηρεί την πεποίθηση της ότι η ανάκαμψη της ελληνικής εναέριας κυκλοφορίας είναι επικείμενη.
Προς το παρόν, η Aegean ανακοινώνει προσφορές για τις πτήσεις “Business class” από το Παρίσι έως τις 14 προορισμούς στην Ελλάδα (…).
Πηγή: DeplacementsPros  06.03.2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube