Weather Icon

Την αποστολή δυνάμεων της Frontex ζητά η Ιταλία

Την αποστολή δυνάμεων της Frontex ζητά η Ιταλία
Την άμεση συνδρομή της ΕΕ για την αντιμετώπιση του νέου μαζικού κύματος προσφύγων στην Λαμπεντούζα ζήτησε η Ιταλία

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι ζήτησε από την Κομισιόν την αποστολή δυνάμεων της Frontex αλλά και οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν φαν Ρομπέι τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αφορά το σύνολο της ΕΕ και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε αυτό το πλαίσιο». Ο Ρομπέι φέρεται να συμφώνησε με αυτή την ανάγνωση υπογραμμίζοντας ότι θα θέσει το θέμα άμεσα σε επόμενη σύνοδο κορυφής.


Όχι σε απελάσεις
Το Συμβούλιο της Ευρώπης απηύθυνε έκκληση στην Ιταλία να μην προχωρήσει σε απέλαση των προσφύγων. «Δεν θα πρέπει να γίνουν μαζικές απελάσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του συμβουλίου Μεβλούτ Καβούσογλου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν την προστασία και τη βοήθεια που χρειάζονται. Εν τω μεταξύ Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι στη Γερμανία κάλεσαν την κυβέρνηση Μέρκελ να επιδείξει αλληλεγγύη και να δεχθεί μέρος των προσφύγων και στη Γερμανία.

AFP / Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube