Weather Icon
Γερμανία , Ηνωμένο Βασίλειο 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ «ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ» ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Πρόστιμο 840.000 λιρών (περίπου 1260000 Ευρώ) επέβαλλε η βρετανική ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) στη μεγαλύτερη ιδιωτική γερμανική τράπεζα, την Deutsche Bank για «ανεύθυνες» πρακτικές δανειοδότησης.
Επιπρόσθετα, η τράπεζα θα πρέπει να καταβάλλει αποζημιώσεις σε 8.000 οφειλέτες που έπεσαν θύματα των πρακτικών της δηλαδή «έτυχαν άδικης αντιμετώπισης» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η FSA.

Η Αρχή καταλογίζει ακόμη στο προσωπικό της Deutsche Bank ότι δεν έλεγξε αν οι υποψήφιοι δανειοδότες ήταν σε θέση να αποπληρώνουν το στεγαστικό δάνειο μετά τη συνταξιοδότησή τους καθώς και μία σειρά άλλων παραβλέψεων σε βάρος τους.

Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, οι πρακτικές αυτές που καταδικάστηκαν από τη FSA ξεκίνησαν το 2006 και συνεχίστηκαν μέχρι το 2008 οπότε η DB διέκοψε την παροχή στεγαστικών δανείων.

Η απόφαση της FSA ενδέχεται να προκαλέσει δικαστικό προηγούμενο και σε άλλες χώρες της ΕΕ για οφειλέτες στεγαστικών δανείων που αδυνατούν να τα αποπληρώσουν και έχουν στη συνέχεια τύχει άδικης μεταχείρισης για το λόγο αυτό.
 http://www.elzoni.gr/html/ent/951/ent.6951.asp

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube