Weather Icon

Τα καμμένα Κορμιά τους Φωτίζουν τον Δίκαιο Αγώνα του Κουρδικού Λαού

Στην 12η επέτειο από την παράνομη και ανήθικη απαγωγή του Κούρδου Εθνικού Ηγέτη Αμπντουλάχ χ Οτζαλάν την 15 η Φεβρουαρίου 1999, δύο Κούρδοι αυτοπυρπολήθηκαν. Πρόκειται για τον 17χρονο
Mustafa Malchok και για τον Murat Aktash  .

Ο Mustafa Malçok, ,ενας 17χρονος μαθητής Λυκείου αυτοπυρπολήθηκε στο Ντιγιαρμπακιρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σύλληψη του Οτσαλαν που έγινε στις 15 Φεβρουαριου 1999 στο Ναιρόμπι της Κένυας.Το καμένο του σώμα βρέθηκε κοντά στον ποταμό Τίγρη στο Ντιγιαρμπακιρ.Ενα σημείωμα δίπλα στο τελείως καμένο σώμα του παιδιού ανέφερε την ταυτότητα του και εξηγούσε τον λόγο της αυτοπυρπόλησης του.Έγραφε «ΚΑΜΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΘΑ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ 15ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ»

Η οικογένεια του παρέλαβε το άψυχο κορμί του παιδιού της  το οποίο και θα ταφεί  στο χωριό  Akalin  στην Eril της Επαρχίας Ντιγιαρμπακιρ. Ένα τεράστιο πλήθος θα αποτίσει φόρο τιμής στο νεκρό Κούρδο .Πολλα στελέχη του BDP (Κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης) θα λάβουν μερος στην κηδεία και θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητήριων στο Ντιαγιαρμπακιρ.Επιπλεον η Amed People Initiative κηρυξε 3ημερο πένθος.

Ο 17χρονος μαθητής ταν ένα από τα παιδιά θύματα του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα ο οποίος  εφαρμόζεται με ιδιαίτερη σκληρότητα σε νεαρούς Κούρδους οι  όποιοι προασπιζόμενοι την Κουρδική συλλαμβάνονται ,δικάζονται και βαριές ποινές φυλάκισης ως ενήλικες με την κατηγορία της “συμμετοχής σε παράνομη οργάνωση και τη διάδοση προπαγάνδας”.Συνήθως οι μόνοι μάρτυρες είναι αστυνομικοί.Ο Νόμος  βάσει του οποίου οι νεαροί Κούρδοι δικάζονται (γνωστός και ως  “Τα παδιά που πετάνε πέτρες” ) εγκρίθηκε απο το Τουρκικό κοινοβούλιο πρίν ένα χρόνο κατόπιν πρότασης της Τουρκικής κυβέρνησης και αναφέρει ως ποινή φυλάκισης της συμμετοχής των παιδιών σε “παράνομη” πορεία 1 χρόνο και ποινή για όσους φοράνε ή κουβαλάνε “παράνομα” χρώματα ή σημαίες 2 χρόνια

Παράλληλα συμμετείχε  σε μια έρευνα για τα παιδιά-θύματα του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα. Στο σχολείο του ήτανε σε επιτηρηση/κρατηση πριν 2 χρόνια. Επίσης είχε τιμωρηθεί με φυλάκιση για 2,5 μήνες διότι απάντησε σε έρευνα του δημοσιογράφου Esra Cifti για τα συναισθήματα του, για το πώς αισθάνεται που βλέπει την Τούρκικη εξουσία να εκφοβίζει παιδιά με απίστευτες μεθόδους προκειμένου αυτά να αποκηρύξουν τον αγώνα και την ταυτότητα τους.

Δυο φορές ήτανε υπό επιτηρηση/κρατηση στο σχολείο του μέσα σε 45 ημέρες και η δεύτερη κράτηση τελείωσε με την απαγωγή του από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας η οποία και τον ανέκρινε. Έχοντας βασανιστεί απάνθρωπα μεταφέρθηκε ξανά στην φυλακή, Στην φυλακή επηρεάσθηκε βλέποντας αλλά παιδιά της ηλικίας του με ψυχολογικά τραύματα από την μακρόχρονη φυλάκιση και τα βασανιστήρια. Τα παιδιά αυτά χωρίς την παρουσία και φροντίδα των γονέων τους ζούσαν σε μια πραγματική ΚΟΛΑΣΗ. Κατά το παιδί αυτό η αστυνομία, το κράτος και η κυβέρνηση φοβάται τα παιδιά διαφορετικά δεν θα συμπεριφέρονταν με τον φρικτό αυτό τρόπο εναντίον τους

Μετά αυτοπυρπολισμό του Mustafa Malçok ένας άλλος νεαρός Κούρδος Πολιτικός Κρατούμενος ο Murat Aktash  ο οποίος κρατείται στην  φυλακή Medyad, έβαλε φωτιά στο σώμα του για να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα είς βάρος του Κούρδου Εθνικού Ηγέτη  Οτσαλάν και του κουρδικού λαού.Ο Κούρδος νεαρός πολιτικός κρατούμενος  μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και επέστρεψε στο κελί του.Προς στήριξη  του Murat, οι κρατούμενοι των φυλακών Medyad κατήλθαν σε απεργία πείνας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube