Αλβανία , Γενικά θέματα 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΚΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ

Επανέρχεται με την εκ νέου υποψηφιότητά του για το Δημαρχειακό θώκο της Χιμάρας, ο γνωστός “συνεργάτης” Λάζαρης Δημήτριος.Ως γνωστόν, ο κύριος Λάζαρης, ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2007, με το αλβανικό “Δημοκρατικό Κόμμα” στο οποίο ηγείται ο κύριος Μπερίσα. Τότε συμμετείχε στην όλη εκστρατεία εναντίον της βούλησης των συμπατριωτών του Χιμαραίων.
Ο κύριος Λάζαρης ήταν μέρος της επιχείρησης νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος και δεν αναγνώρισε ποτέ τη νίκη του σημερινού δημάρχου Χιμαραίων και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κυρίου Μπολάνου.

Αυτή τη φορά ο κύριος Λάζαρης θα είναι εκπρόσωπος του γνωστού μορφώματος υπό την επωνυμία ΜΕΓΚΑ (“Nα πάτε να δείτε τους τάφους των παππούδων σας, των πατέρων σας, πως γράφουν τα ονόματά τους και πάρτε την απόφασή σας!“)και θα έχει και πάλι τη βοήθεια του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας. Αυτή είναι μια ακόμα “πατριωτική” πράξη της ομάδας Μπεζάνη – Μπάρκα – Μήτσιου, μετά και τον αγώνα τους κατά τις βουλευτικές εκλογές για την είσοδο του τσάμικου κόμματος στην αλβανική βουλή.
Nenanews.eu/

*— Θα επαναλάβουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ έχουν διαπράξει μεγάλα σφάλματα, ότι πρέπει να ξανανοιχθούν στη μειονότητα και να καταργήσουν τα κομματικά στεγανά και τους προσωπικούς μηχανισμούς. Η σημερινή κατάστασή τους όμως δεν νομιμοποιεί διασπαστικές κινήσεις, οι οποίες με τα χειροτέρα «υλικά» επιχειρούν να αναπαραγάγουν όλη την παθογένεια της μειονότητας.

Η ελληνική μειονότητα παραμένει διχασμένη και κάθε άλλο παρά βοηθούν την κατάσταση κινήσεις όπως της κ. Μπακογιάννη, που έφθασε μέχρι την Κακκαβιά για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του κόμματος MEGA, το οποίο φιλοδοξεί να σπάσει στα δύο την ΟΜΟΝΟΙΑ, διεκδικώντας τους συντηρητικούς μειονοτικούς.

— Το MEGA όμως στη Βόρειο Ήπειρο και στις άλλες μειονοτικές περιοχές βλέπει την επιρροή του να συναγωνίζεται τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Μπακογιάννη. Ίσως περί αυτού να ήθελαν να ανταλλάξουν απόψεις.

— Ο κ. Ντούλες, πρόεδρος του ΚΕΑΔ, πάντως, έλαβε θέση για την κρίση ζητώντας νέες, δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές, σπάζοντας έτσι οριστικά τους δεσμούς με τον Σ. Μπερίσα, τον οποίο είχε στηρίξει ως κυβερνητικός εταίρος μέχρι τις τελευταίες εκλογές.
 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube