Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 22 Φεβρουαρίου 2011

Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία διέπλευσαν τη Διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο

 
Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά τη διέλευση των δύο ιρανικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ

Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία διέπλευσαν τη Διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διώρυγας.
«Διέπλευσαν τη Διώρυγα στις 5:45 πμ» είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι παρακολουθεί στενά τη διέλευση των δύο πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ, καθώς θεωρεί την κίνηση αυτή πρόκληση. Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «η Τεχεράνη εκμεταλλεύεται την πολιτική αστάθεια στην περιοχή» για να διερευνήσει την επιρροή της.
Τα πλοία τα οποία διέπλευσαν τη Διώρυγα είναι η φρεγάτα Alvand και ένα σκάφος ανεφοδιασμού, το Kharg.
Τα πλοία αυτά είναι τα πρώτα του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού που διέρχονται από την Διώρυγα μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979.
Το αίτημα της Τεχεράνης να επιτραπεί η διέλευση στα δύο πλοία ήταν ο πρώτος διπλωματικός «πονοκέφαλος» για τους στρατιωτικούς της Αιγύπτου που έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι να γίνουν εκλογές -όπως φάνηκε και από τις παλινωδίες σχετικά με το εάν τα πλοία θα περνούσαν ή όχι.

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube