Weather Icon
Αλβανία , Ανθρώπινα Δικαιώματα 12 Φεβρουαρίου 2011

Επιθέσεις στον πρόξενο της Κορυτσάς

Επιθέσεις στον πρόξενο της Κορυτσάς
Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην
Κορυτσά, παρουσία του προεδρείου της «Ομόνοιας» (ΦΩΤΟ:Τ. Κόκκος)

Στο στόχαστρο των Αλβανών εθνικιστών βρίσκεται ο Έλληνας πρόξενος στην Κορυτσά Θ. Οικονόμου. Ζητούν να κηρυχθεί «περσόνα νον γκράτα»!

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Γκαζμέντ Οκέτα, από το Δυρράχιο, που έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος του Μπερίσα, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, επιτέθηκε στον κ. Οικονόμου με αφορμή τα όσα είπε κατά την επετειακή εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια της «Ομόνοιας» στην Κορυτσά, όταν κάλεσε τους πολίτες να απογραφούν, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν, διότι «ο ελληνισμός εδώ ήταν πάντα παρών».

Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι στην Επιτροπή είχαν κληθεί υψηλόβαθμα στελέχη του αλβανικού υπουργείου των Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερώσουν τους βουλευτές για τις θέσεις και τις δηλώσεις του Έλληνα προξένου και συγκεκριμένα για το θέμα της απογραφής της μειονότητας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου των Εξωτερικών Γκαζμέντ Τούρνιου είπε ότι δεν έχουν δυνατότητα να αλλάξουν την γνώμη του Έλληνα προξένου στην Κορυτσά, όπως δεν μπορούν να αλλάξουν και την γνώμη των άλλων ελληνικής καταγωγής βουλευτών και του Προέδρου του ΚΕΑΔ Β. Ντούλε.

Ο Τούρνιου εξήρε την στάση του επικεφαλής του Δήμου Κορυτσάς Ν. Πελέση που αρνήθηκε να δηλώσει πως υπάρχουν στην Κορυτσά πολίτες ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι πρέπει να δηλώσουν την καταγωγή τους στην απογραφή χωρίς να φοβηθούν τίποτα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο επικεφαλής της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης ανέφερε ότι ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα διευκρίνισε πως πρόκειται για προσωπική άποψη του προξένου και όχι θέση του ελληνικού κράτους!

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του αλβανικού υπουργείου των Εξωτερικών, ο Έλληνας πρέσβης Ν. Πάζιος εκλήθη στο υπουργείο για διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του προξένου στην Κορυτσά.

Δηλώσεις έκανε και ο Σαλί Μπερίσα που είπε για τον πρόξενο ότι «ακολουθεί τη λογική των κύκλων που τον υποστηρίζουν». Χωρίς, βέβαια, να είναι σε θέση να μας πει ποιοι είναι οι κύκλοι που μιλούν για Τσαμουριά, για Ιλλυρία και για αλβανικό κράτος που θα περιλαμβάνει ακόμη και την Φλώρινα και την Καστοριά.

Αυτές τις μέρες πληθαίνουν στον αλβανικό Τύπο τα δημοσιεύματα που προτρέπουν την Αλβανία να κηρύξει τον πρόξενο «περσόνα νον γκράτα».
Τηλέμαχος Κόκκος-ELZONI.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube