Weather Icon

«Όχι» στην έκδοση του Κούρδου Ασλάν Ταϊφόν Οσκόκ

Κατά της έκδοσης του Κούρδου Ασλάν Ταϊφόν Οσκόκ στην Τουρκία, τάχθηκε με απόφασή του το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ρούσσου Παπαδάκη.
Την έκδοση του Ασλάν Ταϊφόν Οσκόκ στην Τουρκία ζητούν οι αρμόδιες αρχές της γειτονικής χώρας προκειμένου να εκτίσει εκεί το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τέσσερις μήνες και 16 ημέρες. Ο Ασλάν Ταϊφόν Οσκόκ φέρεται από τις τουρκικές αρχές μέλος της οργάνωσης «Τεβσόλ», η οποία θεωρείται τρομοκρατική.

Στην εισήγησή του ο κ. Παπαδάκης είχε ταχθεί κατά την έκδοσής του στην Τουρκία, υποστηρίζοντας μεταξύ των άλλων ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του. Επίσης, είχε τονίσει ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα υποβληθεί σε βασανιστήρια και δεν θα κακομεταχειριστεί. Και όλα αυτά τη στιγμή που κανείς δεν εγγυάται ότι θα υπάρξει μια δίκαιη δίκη γι’ αυτόν.

Τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υιοθετώντας εισήγηση του κ. Παπαδάκη έκρινε με απόφασή του (276/2011) ότι η έκδοση του Ασλάν Ταϊφόν Οσκόκ στην Τουρκία δεν μπορεί να γίνει διότι υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της θέσης του  λόγω των πολιτικών του φρονημάτων.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς των τουρκικών αρχών, ότι  είναι «ύποπτος συμμετοχής στην ηγεσία της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό, Μέτωπο)», ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι «δεν υφίσταται ο επιβαλλόμενος ακριβής, σαφής και ορισμένος καθορισμός των αξιόποινων πράξεων» που καταλογίζονται στον Κούρδο εκζητούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι δεν αναφέρονται σαφώς οι περιστάσεις τέλεσης των αδικημάτων, η συγκεκριμένη δράση του Ασλάν Ταϊφόν Οσκόκ, αλλά ούτε και ο χρόνος και ο τόπος τέλεσης των πράξεων.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=106559

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube