Γενικά θέματα 20 Ιανουαρίου 2011

To “Mεγαλείο” της Τουρκικής Δημοκρατίας

To “Mεγαλείο” της Τουρκικής Δημοκρατίας

Στην φωτογραφία εικονίζονται ο συνταξιούχος στρατηγός Veli Küçük και ο συνταγματάρχης Ali Öz να στέκονται πίσω από ένα γραφείο  σε επίσημο χώρο ενώ μπροστά τους υπάρχει μαι τουρκική σημαία και μια επίσης σημαία της Στρατοχωροφυλακής.Μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό.Όμως ο Συνταγματάρχης Οζ
ήταν ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στην Τραπεζούντα όταν δολοφονήθηκε ο Αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφος και συγγραφέας Χραντ Ντινκ.Ο δολοφόνος του Χραντ Ντινκ φέρεται να είναι ο Ογκούν Samast κάτοικος της επαρχίας τη Τραπεζούντας και υπάρχει έντονη φημολογία ότι η δολοφονία του είχε σχεδιαστεί εκεί.Δύο υπαξιωματικοί της Στρατοχωροφυλακής  έχουν καταθέσει πώς ενημέρωσαν τον Συνταγματάρχη Οζ και άλλους ανωτέρους σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του Χραντ Ντινκ χωρις να ληφθεί κανένα μέτρο με αποτέλεσμα ο εν λόγω Συνταγματάρχης να διώκεται για αμέλεια.

Ο Veli Küçük είναι εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Εργκένεκον. Κατηγορείται ότι είναι ένας από τους ηγέτες της υπερεθνικιστικής, τρομοκρατικής, παρακρατικής οργάνωσης (όργανο του βαθέος Κράτους,) σκοπός της οποίας ήταν η αποσταθεροποίηση της ισλαμικής Κυβέρνησης μέσα απο μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών.

Η φωτογραφία είναι πραγματική υπάρχει στο βιβλίο του δημοσιογράφου Adem Yavuz Arslan, με τίτλο “Κωδικοί Επιχείρησης Ντινκ”, για τον τόπο και τον χρόνο λήψης φωτογραφίας υπάρχουν δύο απόψεις η μία της Στρατοχωροφυλακής που αναφέρει σαν τόπο το Μπίλετσικ οκτώ μήνες μετά την δολοφονία του Ντίνκ και ή άλλη του Δημοσιογράφου Arslan που υποστηρίζει ότι είναι από την Τραπεζούντα πριν την δολοφονία του Ντίνκ.

Όπως σωστά αναφέρει ο δημοσιογράφος Αρσλάν η τοποθεσία δεν έχει καμιά σημασία η φωτογραφία υποδηλώνει την εξοικείωση των Οζ και Küçük και σημαίνει πως  υπήρξε συνεργασία μεταξύ τους.
Πηγή Χουρριέτ,Ραντικάλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube