Weather Icon
Διαφθορά , Τρομοκρατία 27 Ιανουαρίου 2011

Μόσχα: Αστυνομικοί εκβίαζαν επιβάτες στο αεροδρόμιο Domodedovo

Μόσχα: Αστυνομικοί εκβίαζαν επιβάτες στο αεροδρόμιο Domodedovo
LEMONDE.FR με AFP t
Η επιτροπή έρευνας για τις μεταφορές της Ρωσίας κατηγόρησε τους αστυνομικούς του αερολιμένα Domodedovo της Μόσχας, στόχος μια αιματηρής επίθεσης την Δευτέρα, για δωροληψίες από ξένους επιβάτες αντί να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους για ασφάλεια, ανέφερε ο ρωσικός τύπος την Πέμπτη.  

“Η ανάλυση των ποινικών ερευνών εναντίον των αστυνομικών του αεροδρομίου του Domodedovo δείχνει ότι υπήρξε ένα σύστημα εκβιασμού για δωροληψίες χρημάτων από στους πολίτες των χώρων της Κεντρικής Ασίας”, είπε μια υπεύθυνη της επιτροπής, η Tatiana Morozova, που επικαλείται από την εφημερίδα Nezavissimaïa Γκαζέτα.
Εκατοντάδες χιλιάδες υπήκοοι χωρών της Κεντρικής Ασίας ζουν και εργάζονται στη Ρωσία για να ξεφύγουν από τη φτώχεια στις χώρες τους. Αποτελούν πρωταρχικό στόχο των διεφθαρμένων αστυνομικών που τους εκβιάζουν για χρήματα με την απειλή της απέλασης. Μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας τη Δευτέρα στο Domodedovo, οι ρωσικές αρχές έκριναν ότι η διεύθυνση του αερολιμένα έδειξαν μια υπερβολική χαλάρωση για τα θέματα ασφαλείας. Ο ρωσικός τύπος υπογραμμίζει από την πλευρά του την ευθύνη της αστυνομίας και των ειδικών υπηρεσιών (FSB), ανίκανα για την πρόληψη τέτοιων επιθέσεων.
Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, Dmitri Medvedev, αναγνώρισε ότι η ρωσική αστυνομία σήπτεται από τη διαφθορά, αλλά η ευρεία μεταρρύθμιση των δυνάμεων ασφαλείας που διατάχτηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο ακόμη δεν έχει εγκριθεί. Σκάνδαλα υπεξαιρέσεων,δολοφονιών, παραποιήσεων αποδεικτικών στοιχείων και βιασμών οπού συμμετέχουν αστυνομικοί αναφέρονται τακτικά.
ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Τέσσερις ανώτεροι υπάλληλοι για την ασφάλεια των μεταφορών απολύθηκαν μετά από την βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Domodedovo είπε την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Sergei Ivanov, μετά από μια πρώτη απόλυση που ανακοινώθηκε την παραμονή από τον Πρόεδρο Medvedev. (…) Επιπλέον, ο υπουργός μεταφορών ζήτησε την απομάκρυνση του διευθυντή της Rostransnadzor. Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Dmitry Medvedev είχε απολύσει έναν ανώτερο υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών επικεφαλής της ασφάλειας στις μεταφορές. Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Domodedovo προκάλεσε το θάνατο 35 ατόμων και πάνω από εκατό τραυματίες.
LEMONDE.FR με AFP | 27.01.11 |

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube