Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Ιανουαρίου 2011

ΚΗΡΥΓΜΑ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΙΙΤΗ ΚΛΗΡΙΚΟΥ.«Αντισταθείτε σε ΗΠΑ και Ισραήλ»

Χιλιάδες Ιρακινοί συγκεντρώθηκαν στην ιρακινή πόλη Νατζάφ για να ακούσουν την πρώτη ομιλία του σιίτη κληρικού, Μουκτάντα αλ Σαντρ ύστερα από τέσσερα χρόνια εξορίας.

Ο θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών αποκάλεσε τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Βρετανία “κοινούς εχθρούς” του Ιράν κατά την ομιλία του το Σάββατο και ζήτησε από τους υποστηρικτές του να αντισταθούν στους “κατακτητές” με κάθε τρόπο.
Τα πλήθη ζητωκραύγαζαν για τον Μουκτάντα, με σημαίες και πανό ενώ αστυνομικοί φρούρησαν την Αλ Χανάνα, όπου πραγματοποίησε την ομιλία του και κατοικεί.

Ο Αλ Σαντρ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των σιιτών μετά την αμερικανική εισβολή του 2003 και οι μαχητές του Μαχντί στη συνέχεια συγκρούστηκαν αρκετές φορές με αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις.

Τον Αύγουστο του 2008 ανέστειλε τις δραστηριότητες του Μαχντί, που αριθμούσε κάποτε δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών, αφού δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από αμερικανικές και ιρακινές επιθέσεις στη Βαγδάτη και το νότιο Ιράκ. Ο Αλ Σαντρ εγκατέλειψε το Ιράκ στα τέλη του 2006 και επέστεψε στην πατρίδα του την Τετάρτη.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube